Tgrt Haber

Hudut Kartalları'ndan geçit yok: 5'i terörist 8 kişi yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Ocak 2023 11:28 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 18:11
Hudut Kartalları'ndan geçit yok: 5'i terörist 8 kişi yakalandı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye ve Yunanistan'a illegal yollardan kaçmaya çalışan 8 kişinin Hudut Kartalları tarafından yakalandığını açıkladı. Yakalananlardan 3 FETÖ'cü, 2'sinin ise PKK üyesi olduğu tespit edildi.

Milli Savunma Bakanlığı​ (MSB), Yunanistan​ ve Suriye​'ye geçmeye çalışan 8 kişinin yakalandığını açıkladı. Bakanlık, yakalanan kişiler arasında teröristlerin de bulunduğunu bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Hudut Kartallarımız ülkemizden Suriye ve Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6 kişiyi, Suriye’den ülkemize sızmaya çalışan 2 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede şahıslardan 3’ünün FETÖ, 2’sinin ise PKK/PYD/YPG terör örgütü mensubu olduğu belirlendi" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1613089907714433024

PKK'DA ÇÖZÜLME SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmaları sonucu terör örgütü PKK'dan kaçan bir teröristin daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucu teslim olan teröristin, 2011'de terör örgütüne katıldığı ve Irak ile Suriye'de faaliyet yürüttüğünün tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, ikna çalışmaları sonucu bu yıl ilk örgüt mensubunun teslim olduğu kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...