Tgrt Haber

Hükümetten Kılıçdaroğlu'na ilk tepki

09 Ekim 2014 17:35
Hükümetten Kılıçdaroğlu'na ilk tepki

Bakan Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Tezkere sadece IŞİD ve Kobani ile sınırlı olursa destekleriz” sözlerini değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nın tezkere konusundaki sözlerine tepki gösterdi. Bakan Çelik, “CHP-HDP tezkereye destek vermedi. Niye karşısın deyince, ‘bu tür savaş tezkerelerine karşıyız’ diyorlar. Soruyorsun, ‘iki tezkerenin birleştirilmesi dışında öncekinden farklı ne var?’ " dedi.

Burada problemimiz şu: Normal bir demokraside Anamuhalefet Partisi iktidar alternatifidir. Anamuhalefet Partisi’nin hükümetle öngörü ve vizyon konusunda yarışması lazım. Bir hafta evvel karşı çıktığı, ret dediği tezkereye, bugün ‘Kobani için IŞİD için olacaksa destek veririz’ diyor.

Zaten Kobani’nin korunması, IŞİD’in bertaraf edilmesini herkes söylüyor. Fakat Kılıçdaroğlu’nun buna ek olarak sürekli Esad ile ilgili olumsuz bir cümleye tahammül etmemesi ve sürekli Esad’ın gündemden düşmesini sağlayıp, kalıcılığını isteyen bir politikayı savunması artık fazlasıyla dikkat çeker hale geldi. Sebebi nedir, üzerinde düşünmek gerekir.”

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...