Tgrt Haber

Hurda toplayan engelli çocuğu sosyal medya etkileşimi için dövdü! Görüntüler tepki topladı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
10 Eylül 2024 13:27 - Güncelleme : 10 Eylül 2024 14:52

Çorum'da kaydedilen görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Hurda toplayan çocuğa şiddet uygulayıp etkileşim için sosyal medyada paylaşan 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Çorum​'da Eşref Hoca Caddesi'nde kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Çorum'da bir şahıs, kardeşleriyle birlikte hurda toplayarak hayatta kalmaya çalışan çocuğu etkileşim malzemesi yaptı. O anları saniye saniye kaydeden saldırgan, bir de görüntüleri sosyal medyada paylaştı. 

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Hem zihinsel hem de bedensel engeli bulunduğu öğrenilen 13 yaşındaki R.Y. isimli çocuğun zorla videolarını çeken şahıs, çocuk​ olaya tepki gösterince peşinden koşup şiddet​ uyguladı. O anları cep telefonu kamerası ile anbean kaydeden kişi, çocuğun çığlıklarına rağmen gülmeye devam etti. 

Videonun sosyal medyada yayılması ve büyük tepki çekmesi üzerine Çorum Valiliği olaya dair inceleme başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de videoda R.Y.'yi darbeden Y.P. ile videoyu çeken A.G'yi yakaladı. Darbedilen R.Y. ise polislerce ifadesine başvurulmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖZALTINA ALINDIRLAR 

Yakalanan Y.P. ile videoyu çeken A.G'nın gözaltına alındığı öğrenildi. 

Hurda toplayan engelli çocuğu sosyal medya etkileşimi için dövdü! Görüntüler tepki topladı - 1. Resim


BABADAN TEPKİ GELDİ

R.Y'nin babası M.A.Y, oğlunun birkaç kez aynı kişi tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Oğlunun bedensel ve zihinsel engeli bulunduğunu belirten baba, "Oğlum birkaç kez eve yüzü morarmış şekilde geldi. Gece uyuyamadığı zamanlar oldu. Oğluma saldıranların cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

R.Y'nin kız kardeşi R.Y. ise ağabeyiyle kağıt toplarken birkaç kez saldırıya uğradıklarını belirterek, "O videoların internetten silinmesini istiyoruz. O videoları gören başka kişiler gelip bizi rahatsız ediyor" dedi.

Hurda toplayan engelli çocuğu sosyal medya etkileşimi için dövdü! Görüntüler tepki topladı - 2. Resim


VALİ YARDIMCISINDAN ZİYARET

Diğer yandan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan da 4 çocuklu Irak uyruklu ailenin Üçtutlar Mahallesi'ndeki evini ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Aileye, Vali Zülkif Dağlı'nın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla erzak ve giyim eşyası ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce psikolojik destek verilmesi için çalışma başlatıldı.

DAHA ÖNCE DE DARBETTİ

Çocuğun daha önce darbedildiği bir video sosyal medyada "Hatırladın mı beni?" başlığıyla paylaşılmıştı. O anlar sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe10 Eylül 2024 15:18

Bu nasıl bir akıl olur ya insanların böyle şeylere düşmesini çok üzücü başka çocuklar da bu şekilde zarar görmelerini istemiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...