Tgrt Haber

HÜRJET son sürat ilerliyor! 30 bin feet irtifada 0.9 mach hıza ulaştı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
11 Temmuz 2024 10:19 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 10:24

Türkiye savunma sanayii alanında son sürat ilerliyor. Yerli ve milli imkanlarla, TUSAŞ tarafından özgün olarak tasarlanan ve geliştirilen Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET'in 30 bin irtifada 0.9 mach hıza ulaştığını açıklandı. Sosyal medyada görüntüleri de paylaşıldı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye​'nin jet motorlu süpersonik ilk uçağı HÜRJET​'i göreve hazırlamak için yoğun çalışma yürütüyor.

TUSAŞ​ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET'in son sürat ilerlediğini belirtti.

HÜRJET'in 79'uncu sortisini başarıyla gerçekleştirdiğini duyuran Demiroğlu, hava aracının 30 bin feet irtifada 0.9 mach hıza ulaştığını belirtti.

Demiroğlu, Türk havacılığına güç katmaya devam edeceklerini vurguladı.

HÜRJET son sürat ilerliyor! 30 bin feet irtifada 0.9 mach hıza ulaştı - 1. Resim

İLK TESLİMAT 2025'TE, HEDEF AYDA 2 HÜRJET

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı Projesi kapsamında çalışmalar Ağustos 2017'de başladı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii, HÜRJET'in seri üretim sürecinde ilk yıl 6-7 uçak yapıp sonraki seneden itibaren ayda 2, yılda 24 uçak imal etmeyi hedefliyor. 2025'ten sonra her ay 2 HÜRJET'in müşteriye teslim edilebilir olması amaçlanıyor.

HÜRJET son sürat ilerliyor! 30 bin feet irtifada 0.9 mach hıza ulaştı - 2. Resim

HÜRJET'in Türk Hava Kuvvetlerine teslimatlarının da 2025'te başlaması planlanıyor.

HÜRJET için Ocak 2022'de Savunma Sanayii İcra Komitesinde seri üretim kararı alındı. Bu doğrultuda ilk aşamada Hava Kuvvetlerine 16 HÜRJET teslim edilecek.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...