Tgrt Haber

İBB çalışanı Şafak Duran'ın yargılandığı davada karar çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Haziran 2023 17:17 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 17:37

Son dakika haberi: PKK'lı teröristler fotoğrafı çıkan İBB çalışanı Şafak Duran'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Duran'ı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Eli kanlı terör örgütü PKK​ mensupları ile fotoğrafı ortaya çıkan İBB çalışanı Şafak Duran'ın yargılandığı davada karar çıktı. 2022'de gözaltına alınan ve tutuklanan Duran için hazırladığı iddianameyle, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

SON SAVUNMASINI YAPTI

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Duran, 'yasa dışı bir örgütle bağlantım olmadı" diyerek suçlamaları reddetti.

Gözaltına alınmadan önce İBB'de çalışmaya başladığını belirten Duran, "Bütün hayatımı anlattım. Çok ağır koşullarda yaşam mücadelesi verdim. Benim 10 yıllık emeğim yerle bir edildi. Ama yine de umutsuz değilim. Öncelikle beraatımı aksi halde tahliyemi talep ediyorum" dedi.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDI

Mütalaaya katılmadıklarını söyleyen Şafak Duran'ın avukatı müvekkilinin beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, Şafak Duran'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, Duran'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...