Tgrt Haber

İBB'den 'Ayasofya' açıklaması: Resmi olarak talep edilmedi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: trgrthaber.com.tr
26 Şubat 2024 11:53 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 11:59
İBB'den 'Ayasofya' açıklaması: Resmi olarak talep edilmedi

İstanbul'da tarihi camilere temizlik hizmeti veren İBB'den yapılan açıklamada; Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi için bugüne kadar herhangi bir talepte bulunulmadığı aktarıldı.

Padişahlar veya eşleri tarafından inşa edilen tarihi camiler olarak tanımlanan "selatin camiler"de temizlik ve gerektiğinde güvenlik hizmetini talep edildiği takdirde İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ üsleniyor.

İBB Meclisinin onayında geçtikten sonra yürütülen bu hizmetler, 42 selatin camide devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü​ ve Diyanet İşleri Başkanlığı​, restorasyonu tamamlanan ya da ibadete açılan tarihi camiler için bu talebi ise 2016 yılında yapılan protokole gereği İBB’ye resmi olarak bildirmesi gerekiyor.

TALEP GELİRSE EKİPLER GÖREVE HAZIR

Açıklamada 2020 yılında ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi için bugüne kadar İBB’den herhangi bir talepte bulunulmadığı kaydedildi.

Açıklamada “Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İBB arasındaki protokole göre, resmi olarak talep edilmesi halinde, tecrübeli İBB ekipleri göreve hazır” denildi.

 

Kaynak: trgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...