Tgrt Haber

İBB'den İstanbul için en kötü deprem senaryosu! 3 milyon vatandaş..

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Halk TV
20 Ağustos 2023 09:04 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 09:20
İBB'den İstanbul için en kötü deprem senaryosu! 3 milyon vatandaş..

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, olası İstanbul depreminin etkisine ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı. En kötü senaryoya göre İstanbul'da 207 bin yapının hasar görebileceğini belirterek, 3 milyon nüfusun bundan doğrudan etkileneceğini söyledi.

İstanbul'da beklenen büyük deprem Megakent'te yaşayan vatandaşları huzursuz etmeye devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'den dkkat çeken bir açıklama geldi. Gökçe, Marmara'da meydan gelebilecek depreme ilişkin "en kötü senaryo" ifadesini kullanarak öngörülerini paylaştı  

https://twitter.com/gokcebugra/status/1692895569994195442

Halk TV'de katıldığı canlı yayından bir kesiti sosyal medya hesabından paylaşan Gökce, "En kötü senaryoya göre İstanbul'da Marmara Depremi​'nde 207 bin yapı hasar görebilir. Bu durum, şehrimizin yaklaşık 3 milyon nüfusunu doğrudan etkileyecek. Deprem dirençli dönüşüm planımızı zemin ve yapı stoğu bakımından en çok risk taşıyan bölgelerden başlatıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Halk TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...