Tgrt Haber

İranlı kadın iç çamaşırına servet sakladı! Havalimanında yakayı ele verdi 

17 Ağustos 2023 15:00 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 16:32

Dubai'den İstanbul'a gelen İranlı bir kadın, iç çamaşırına ve ayakkabı tabanına pırlanta saklayarak Türkiye'ye sokmaya çalıştı. Kadının şüpheli hareketlerde bulunması üzerine İstanbul Havalimanı'nda Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kadının üzerinden 30 milyon TL değerinde pırlanta çıktı. 

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekipleri terminal içerisinde risk analizi yaptığı sırada Dubai'den İstanbul'a gelen İranlı bir yolcunun hareketlerinden şüphelendi. Kadın yolcu gümrük​ alandan çıktıktan sonra polis ekipleri tarafından durduruldu. Bu sırada kadın yolcunun uçaktan inişi ve havalimanındaki hareketleri güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. 

PIRLANTALARI İÇ ÇAMAŞIRINA SAKLADI 

Uçaktan indikten sonra tuvalette gittiği gözlemlenen kadın, yanında getirdiği servet değerindeki pırlantaları iç çamaşırına ve ayakkabı tabanındaki gizli bölmeye yerleştirdi. 

Yolcunun tuvalete uzun süre kalması ve şüpheli hareketleri İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekiplerinin gözünden kaçmadı. 

İranlı kadın iç çamaşırına servet sakladı! Havalimanında yakayı ele verdi 

Araştırma Büro Amirliği ekiplerinin Şüphe üzerine durdurduğu kadın yolcunun valizlerinde yapılan aramalarda herhangi bir şeye rastlanılmadı. Kadın polis tarafından üst araması yapılan yolcunun iç çamaşırı ve ayakkabı tabanına gizlenmiş vaziyette ülkeye kaçak yolla sokulmak istenilen değişik boyutlarda ve ağırlıkta çok sayıda pırlanta ele geçirildi.

30 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ PIRLANTALARA EL KONULDU 

Polis ekiplerinin yaptığı aramada, iç çamaşırında ve ayakkabı tabanında piyasa değeri 30 milyon TL olan pırlanta bulunan yolcu, polis tarafından gözaltına alındı.

Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürülen Helma S., buradaki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kadın yolcunun sınır dışı edileceği öğrenilirken, yurda kaçak yollarla sokmak istediği pırlantalara el konuldu.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...