Tgrt Haber

İçimizdeki Charlie Hebdo'lar: Türkiye'nin acısıyla dalga geçtiler

08 Şubat 2023 17:07 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 08:58

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve binlerce can kaybının yaşandığı deprem felaketi tüm Türkiye'yi ağlatırken sosyal medya platformlarında skandal paylaşımlar da yapıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kişi, babasının enkaz altında olduğunu söyleyerek "Eğer yakışıklı 1.80 uzun boylu çocuklar varsa bana yardıma gelebilirler" ifadelerini kullandı. Bir başka videoda ise paylaşım yapan kişinin, "Çok seviniyorum Kahramanmaraş yıkıldı, Adana yıkıldı, Antep yıkıldı, milyon kişi öldü" dediği görüldü. Paylaşımlar tepki toplarken vatandaşlar Emniyet'e seslenerek yetkililere şikayette bulundu.

Türkiye​, pazartesi günü sabaha karşı Kahramanmaraş​ merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci deprem​ felaketi; başta Hatay​, Gaziantep​, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Adana olmak üzere birçok ilde büyük hasara yol açtı. Artçı depremlerin aralıksız devam ettiği bölgede binlerce bina yerle bir olurken, depremde ölü ve yaralı sayısı her geçen saat yükseliyor. Tüm Türkiye'yi ağlatan felaketin ardından sosyal medyada paylaşılan skandal görüntüler utandırdı.

DEPREMDEKİLERLE DALGA GEÇTİLER

Sosyal medya platformu Instagram'da hesap açan bir genç kız, "Babam enkaz altında, Allah rahmet eylesin" diyerek yanındaki arkadaşlarıyla beraber gülüştü. Videoda konuşmasına devam eden kişi, elindeki araba anahtarını göstererek "Ondan geriye kalan tek şey. Eğer yakışıklı 1.80 uzun boylu çocuklar varsa bana yardıma gelebilirler. Araba sürmek için" diyerek skandal sözlere imza attı.

İçimizdeki Charlie Hebdo'lar: Türkiye'nin acısıyla dalga geçtiler

'ÇOK SEVİNİYORUM' DİYEREK VİDEO PAYLAŞTI

Bir başka videoda ise  evinin mutfağında video çeken kişi, "Çok seviniyorum; Kahramanmaraş yıkıldı, Adana yıkıldı, Antep yıkıldı, milyon kişi öldü. Rabbim tokadını güzel vuruyorsun yıktın mı yıkıyorsun" dedi.

EMNİYET'E ŞİKAYET ETTİLER

Söz konusu paylaşımlar tepki toplarken vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne seslenerek yetkililere şikayette bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...