Tgrt Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: Terör bitme noktasına geldi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: A Haber
26 Temmuz 2023 18:45 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 18:55
İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: Terör bitme noktasına geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni dönemde de terörle mücadelenin dört koldan sürdürüldüğünü açıkladı. Bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettiklerini belirten Yerlikaya, "Kesintisiz başarılı operasyonlarla artık terörün bitme noktasına geldiğini ben övünerek söylemek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kabinede İçişleri Bakanlığı​'na atanan Ali Yerlikaya​, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yeni dönemde de İçişleri Bakanlığı'nın öncelikli çalışmaları arasında terörle mücadelenin olduğuna dikkat çeken Yerliyaka, bölücü terör örgütü PKK​, FETÖ ve sol ve dini istismar eden tüm terör örgütleriyle dört koldan mücadelenin yürütüldüğünü söyledi.

478 ŞEHİR OPERASYONU

A Haber'e konuşan Yerlikaya, bölücü terör örgütüyle mücadelede 21 yılda gelinen noktada örgütün en çaresiz duruma düştüğünü belirterek "Bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettik. Bu operasyonlarda 740 şüpheli gözaltına alındı" dedi.

"TERÖR BİTME NOKTASINDA"

Terörle mücadele noktasında teknolojik açıdan büyük ilerlemelerin kaydedildiğini belirten Yerlikaya, "Teknolojik olarak gelmiş olduğumuz nokta dünyada en iyiler arasındayız. Hava unsurlarımız İHA'lar SİHA'lar ANKA'lar ve bunların gerek karargahta gerekse bölge illerimizdeki harekat merkezlerindeki donanımı taktire şayan. Kesintisiz başarılı operasyonlarla artık terörün bitme noktasına geldiğini ben övünerek söylemek istiyorum" diye konuştu.

"PALAZLANMA İHTİMALLLERİ AKLIMIZDA"

FETÖ ile mücadele konusunda da aynı kararlılık başarılı operasyonlar düzenlendiğini anlatan Yerlikaya, devamında şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün hakimlerin kurasında, 'Su uyur ama Fetövari terör örgütleri uyumaz. Kökü dışarda bu olan bu yapılar en küçük bir rehaveti tekrar palazlanmak için fırsata çevireceğini aklımızdan asla çıkarmıyoruz.

Biz bu anlayışla son 2 ayda 905 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda bin 329 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 212'si tutuklandı. 261'i için adli kontrol kararı verildi. DEAŞ'e yönelik son 2 ayda 164 operasyon yaptık. 290 tutuklama, 44 adli kontrol yapıldı ve bunun yanında 20 terörist etkisiz hale getirildi. Yine sol örgütlere yönelik de 43 operasyon düzenledik. 71 şüpheli gözaltına alındı, 9 kişi tutuklandı. 20 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. 2 terörist etkisiz hale getirildi.

DÜZENSİZ GÖÇMEN KONUSU

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nın Göç alanında titiz çalışma yaptığını belirterek güncel verileri paylaştı. Göç Başkanlığının resmi verilerine göre Türkiye'de 4 milyon 888 bin 286 düzenli göçmen olduğu belirten Yerlikaya, yeni uygulamaya konulan Göç Mobil noktalarıyla ilgili de bilgi verdi.

Yerlikaya, "Türkiye'deki 4 milyon 888 bin 286 düzenli göçmen sayısının 3 milyon 325 bin 14 geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerden oluşuyor. Zaman zaman bu rakamların dışında rakamlar paylaşıyorlar. Biz nasıl kendi vatandaşlarımızın sayısını biliyorsak, düzenli göçmenin sayısını da biliyor. Düzensiz göçmen konusunda da mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: A Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...