Tgrt Haber

Son dakika! İçişleri Bakanlığı duyurdu: 18 terörist patlamaya hazır bombayla yakalandı

04 Aralık 2022 11:52 - Güncelleme : 04 Aralık 2022 14:57
Son dakika! İçişleri Bakanlığı duyurdu: 18 terörist patlamaya hazır bombayla yakalandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, Suriye'nin Cerablus ve Bab bölgelerindeki operasyonlarda aralarında sözde maliye emirinin de bulunduğu 13'ü DEAŞ, 5'i ise PKK'lı 18 teröristin yakalandığını duyurdu. Yapılan aramalarda patlamaya hazır 10 kilogram el yapımı bomba düzeneği il birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Teröristlere karşı yurt içinde ve yurt dışında amansız mücadele sürüyor.İçişleri Bakanlığı​ tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaziantep​ İl Jandarma​ Komutanlığı'nın takip ve koordinesinde Suriye Görev Gücü Cerablus ve El-Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca istihbari çalışmalar yapıldı.

SÖZDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ YAKALANDI

Cerablus ve Bab bölgesinde 3 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonlarda; taban genişletme, propaganda, eleman temini ile istihbarat toplama faaliyetleri yürüten ve aynı zamanda da eylem arayışı içerisinde olduğu değerlendirilen aralarında örgütün sözde "maliye emiri"nin de bulunduğu 13 DEAŞ​'lı terörist yakalandı.

5 PKK'LI TERÖRİST DE GÖZALTINA ALINDI

Aynı gün Münbiç bölgesinden eylem amaçlı Cerablus bölgesine gönderildiği tespit edilen 5 PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu da gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda patlamaya hazır 10 kilogram el yapımı bomba düzeneği, 4 bomba elektronik devre kartı, kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca ve 253 fişek ele geçirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ertugrul 4 Aralık 2022 23:13

Madem patlamaya hazırlar ,bizimkilerde bunları sihalara bağlayıp teröristlerin üzerine bıraksınlar,bombalardan tasarruf ederiz

Sonraki Haber Yükleniyor...