Tgrt Haber

İçişleri Bakanlığı'ndan Tunç Soyer’e soruşturma

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 17:23 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 17:58

İçişleri Bakanlığı, Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle Tunç Soyer'e soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer​'e Osmanlı Devleti​'ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Soyer'in 9 Eylül​'de şehrin işgalden kurtuluşunun 100. yıldönümündeki konuşması nedeniyle soruşturma açıldığı bildirildi. 

NE OLMUŞTU?

Soyer konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular. Ve bir sabah emperyalist ülkeler kirli emelleriyle güzelim şehrimizi işgal etti"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...