Tgrt Haber

Son dakika! İçişleri Bakanlığı, İBB raporunu savcılığa teslim etti

22 Aralık 2022 09:30 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 09:57
Son dakika! İçişleri Bakanlığı, İBB raporunu savcılığa teslim etti

Son dakika haberi: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yapılan işe alımlarla ilgili hazırlanan tevdi raporunun Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığıtarafından hazırlananİstanbul Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) ile ilgili tevdi raporu savcılığa teslim edildi. Alınan bilgiye göre, bakanlığın Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik tevdi raporu hazırlandı. Raporun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı​ memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edildiği bildirildi. Hukukçular, savcılığın önünde iki seçenek olduğunu belirtiyor. Ya kovuşturmaya gerek yok denilecek ve dosya kapatılacak ya da suç unsurları olduğu kanaatiyle iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını bildirmişti.

Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise "Terör bağlantılı kişiler kamu kurumlarında iş buluyorsa, sorun belediyenin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı'nındır. Bakanlık elindeki bilgileri İBB ile paylaşmalı" açıklamasında bulunmuştu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...