Tgrt Haber

Son dakika! İçişleri Bakanlığı, LGBT merkezi kuran Nilüfer Belediyesi için harekete geçti

02 Aralık 2022 14:40 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 16:17
Son dakika! İçişleri Bakanlığı, LGBT merkezi kuran Nilüfer Belediyesi için harekete geçti

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, LGBTİ için özel dayanışma merkezi açan Bursa Nilüfer Belediyesi’nde araştırma-ön inceleme başlatıldığını duyurdu.

LGBT'liler için özel dayaışma merkezi kuran Bursa​ Nilüfer Belediyesi hakkında İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, LGBTİ merkezinin basına ve kamuoyuna yansıması üzerine inceleme başlatıldığı belirtildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Açıklamada, "Nilüfer Belediyesi'nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine bakanlığımızca, Nilüfer Belediyesi'nde araştırma/ön inceleme başlatılmıştır'' ifadelerine yer verildi.

BELEDİYE BÜNYESİNDE KURULAN İLK MERKEZ

LGBTİ için özel dayanışma merkezi açan belediyeden daha öncesinden yapılan açıklamada ise ''Eşitlik Birimi'' adı altında kurulan merkezin, LGBTİ+ bireylere hizmet veren, Türkiye'de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olduğu belirtilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...