Tgrt Haber

İdil'de terörün izleri siliniyor

30 Mart 2016 15:01
İdil'de terörün izleri siliniyor

TSK ve emniyet unsurlarınca başarıyla yürütülen operasyon sayesinde PKK'lı teröristlerden temizlenen Şırnak'ın İdil ilçesinde yaşamın normale dönmesi için yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Terör örgütü PKK mensuplarından arındırılan Şırnak'ın İdil ilçesinde terörün izleri siliniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başarıyla tamamlanan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" ile 121 teröristin etkisiz hale getirildiği İdil'de teröristlerce oluşturulan çoğunluğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklı 208 barikat kaldırıldı, 72 çukur kapatıldı ve 462 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Sokaklardaki hafriyatın iş makineleriyle kaldırılıp teröristlerce yakılan araçların sokaklardan taşındığı ilçede, örgüt mensuplarının duvarlara yazdığı yazılar silindi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede kalan bazı vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını gidermek için polislerin bilgisi dahilinde sokağa çıkmaya başladı.
Yasak kısmen kaldırılıyor
İdil Kaymakamlığı, ilçedeki ailelere gıda yardımında bulunmaya devam ederken, İdil'i terk eden vatandaşların dönmesi için de hazırlıklar sürüyor.
İlçedeki sokağa çıkma yasağının yarın 04.30 ve 21.30 saatleri arasında kaldırılmasının ardından vatandaşların ilçeye girişine kontrollü olarak izin verilecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...