Tgrt Haber

İHA teknolojisi geliştiren akademisyenlere saldırı girişimi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
22 Temmuz 2024 22:32 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 00:06

Havacılık ve savunma sektörlerinde kullanılan İHA'ların lazer silahlardan koruyacak maddeyi geliştiren iki akademisyene saldırı girişiminde bulunuldu. Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile Araştırma Görevlisi Murat Toptaş'ın aracına çarparak çiftin üzerine yürüyen 4 kişiyi, olay yerinden geçen polisler engelledi. Konuya ilişkin Malatya Emniyet Müdürlüğünden açıklama geldi.

Havacılık sektöründe çığır açan maddeyi geliştiren bilim insanlarına saldırı girişiminde bulunuldu. İnönü Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen çift, Malatya'da trafikte araçlarına çarpılarak durdurulmaya çalışıldı. 

Yeşilyurt ilçesinin Yakınca bölgesinde gerçekleşen olayda, Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş, özel araçlarıyla seyahat ederken, aynı yönde ilerleyen bir otomobilin çarpması sonucu durmak zorunda kaldı. 

Çarpmanın ardından araçtan inen 4 kişi, akademisyen çifte aracını kenara çekmesini söyledi ve ardından çifte yöneldi.

 İHA teknolojisi geliştiren akademisyenlere saldırı girişimi  - 1. Resim

POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Bu esnada olay yerinden geçen polis ekipleri duruma hızla müdahale etti. Zanlılardan ikisi olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, kalan iki zanlı polis tarafından durdurulmak istendi.

İHA teknolojisi geliştiren akademisyenlere saldırı girişimi  - 2. Resim

Kimlik kontrolü sırasında araçlarına binerek kaçan zanlıların görüntüleri araç kamerasına anbean yansıdı.

Polis ekiplerinin bir saat süren takibi sonucu, Doğanşehir ilçesi sınırlarında yakalanan iki zanlıdan birinin çok sayıda sabıka kaydının bulunduğu ve arandığı, diğerinin ise görevinden ihraç edilmiş eski bir asker olduğu ortaya çıktı. 

İHA teknolojisi geliştiren akademisyenlere saldırı girişimi  - 3. Resim

EMNİYETTEN AÇIKLAMA GELDİ 

Konuya ilişkin Malatya Emniyet Müdürlüğünden açıklama geldi. Açıklamada olayın süreci ile ilgili detaylara yer verilirken, yakalanan şüpheli A.L.E. isimli şahıs gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şahıs çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Emniyetten yapılan açıklamada, "Araç sürücüsünün yanında bulunan B.Ç. isimli şahsın 2019-2020 yılları arasında sözleşmeli askeri personel olarak görev yaptığı, sözleşme süresinin sona ermesi üzerine görevinden ayrıldığı tespit edilmiş, şahsın olaya müdahil olmaması ve hakkında şikayet bulunmaması üzerine herhangi bir adli işlem tesis edilmemiştir" ifadelerine yer verildi. 

ÇIĞIR AÇAN BULUŞA İMZA ATMIŞLARDI 

Malatya İnönü Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler Haziran ayında, havacılık ve savunma sektörlerinde çığır açacak buluşa imza atmışlardı. Geliştirdikleri yeni kompozit malzeme ile insanlı ve insansız hava araçları ile füze ve roket gövdelerini lazer silahlarına karşı etkili bir şekilde koruması hedefleniyordu. 

İHA teknolojisi geliştiren akademisyenlere saldırı girişimi  - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...