Tgrt Haber

İki adet sıfır araç aldı hayatının şokunu yaşadı! İsyan ettiren hata!

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Haziran 2024 14:33 - Güncelleme : 29 Haziran 2024 14:44

Kocaeli'de sıfır araç satın almak isteyen Burhan Ülgen isimli vatandaş, hayatının şokunu yaşadı. Bayiden 2024 marka sıfır araç alan Ülgen, ekspertizde aracın boyalı olduğu ve sök tak işlemleri yapıldığını öğrendi. Satıp yeni bir araç alan talihsiz ama yine hüsrana uğradı.

Otomobil dolandırıcılığının son durağı Kocaeli oldu. 

Gebze'de yaşayan otomobil tamircisi olan 38 yaşındaki Burhan Ülgen, iddiaya göre, sıfır araç almak isterken başına gelmeyen kalmadı.

6 Mayıs tarihinde bayiden 2024 marka aracı 1 milyon 95 bin 250 TL'ye alan Ülgen, bir hafta sonra ekspertize gitti.

Ekspertizde aracın bazı bölgelerinde boya olduğunu ve tak çıkar işlemleri yapıldığını öğrenen Ülgen, firmaya başvurdukları halde kedisine yardımcı olmadıklarını söyledi.

İki adet sıfır araç aldı hayatının şokunu yaşadı! İsyan ettiren hata! - 1. Resim

MADDİ MANEVİ ZARARA UĞRADI

Ülgen, 8 Haziran tarihinde aynı marka sıfır aracı 1 milyon 45 bin 250 TL'ye yeniden satın aldı. Aracı aldığı gün ekspertize giden Ülgen, tekrardan boya işlemleri ve sök-tak işlemlerinin yapıldığını öğrenince şaşkına döndü. Ülgen, olaya ilişkin avukatı aracılığı ile şikayette bulunurken, maddi manevi zarara uğradığını söyledi.

İki adet sıfır araç aldı hayatının şokunu yaşadı! İsyan ettiren hata! - 2. Resim

FİRMA KABUL ETMEDİ 

Ülgen, firmanın kusuru kabul etmediğini, araç taşıma esnasında problem olmadığını, aracın fabrikadan çıktığı gibi bayiye teslim edildiğini kendisine aktardıklarını beyan etti.

İki adet sıfır araç aldı hayatının şokunu yaşadı! İsyan ettiren hata! - 3. Resim

'BOYA VE SÖK TAK İŞLEMİ VARDI'

Yaşadıklarını anlatan Burhan Ülgen, “Araç yeni çıktığı için beğendim ve aracı satın almak için bayiye başvurdum. Aracım geldikten bir hafta sonra aracın motor kaputu ve ön 2 çamurluklarında sök tak işlemler olduğunu fark ettik.

Bununla ilgili bayiye başvurduğumuzda firmanın Romanya'daki fabrikasında bunların yapılabileceğini söylediler ve yazı yamamız gerektiğini belirttiler.

Alım satımlarda büyük değer kaybı yaşayacağımız için bayiye aracı ikinci el olarak sattık. Tekrardan belli miktar farkını ödeyerek yine aynı aracın modelini aldık.

İkinci aracımı teslim aldığım gün ekspertiz yaptırdım. Ekspertizde aracın sol ön kapısında işlem ve boya olduğunu tespit ettik. Arka bagajın cıvatalarında oynamalar mevcuttu.

Motor kaputunda sağ cıvatalarında oynamalar mevcuttu. Bunlar Türkiye şartlarında değer kaybına neden oluyor. Biz bayiye güvenerek sıfır araç aldık ancak kusurlar olması bizi rahatsız etti.

Bayiye başvurduk ancak bize yardımcı olmadılar. Kendi başımızın çaresine bakmamızı istediler" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...