Tgrt Haber

İki parti birleşme kararı aldı: Eş başkanlık formülü uygulanacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Haziran 2023 15:15 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 15:19
İki parti birleşme kararı aldı: Eş başkanlık formülü uygulanacak

Adalet Partisi ile Doğru Parti eş başkanlık formülü ile birleşme kararı aldı. Karar sonrası açıklamalarda bulunan Adalet Partisi lideri Vecdet Öz, merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi yaptıklarını söyledi.

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu beraberinde heyet ile Adalet Partisi​ Genel Başkanı Vecdet Öz'e ziyarette bulundu. Görüşme sonrası Adalet Partisi ile Doğru Parti'nin eş başkanlık formulü ile birleşme kararı aldığı duyuruldu.  

"DEMOKRATLARIN TRENİ YOLA ÇIKMIŞTIR"

Karar sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, "Bu niyeti bugün ortaya koymuş bulunuyoruz. Doğru Parti ile Adalet Partisini önümüzdeki süreç içerisinde tek çatı altında toplayıp tek bir parti olmayı ve merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi yapmayı bugün kararlaştırmış bulunuyoruz. Bugünkü bölünmüşlüklerini demokrat misyonun temsilcileri olarak ortadan kaldıracağız" dedi.

"Demokratların treni yola çıkmıştır" diyen Öz, "Türkiye'nin dört bir yanına, kılcal damarlarına kadar yayılacaktır. Biz seçmenimizi geri istiyoruz. Bu partilerin bir araya gelmesi Türkiye'deki huzur, güven ve istikrarın, milli kalkınmanın yeniden temellerini atacaktır. Bunu belli bir noktaya getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ KULLANACAĞIZ"

Doğru Parti Genel Başkanı Serdaroğlu ise Türkiye'nin en ücra köyüne kadar giderek oylarını "geri alacaklarını" kaydetti. Serdaroğlu, "Sistemin nasıl yürüyeceğine komiteler karar verecek. Eş başkanlık sistemini ilk defa bir demokratik merkezde, merkez sağdaki bir parti için kullanacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...