Tgrt Haber

İki polis müdürüne yurt dışı yasağı

31 Aralık 2015 19:59
İki polis müdürüne yurt dışı yasağı

Adana'da geçmiş yıllarda görev yapan iki polis müdürü mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konarak serbest bırakıldı.

ADANA'da geçmiş yıllarda görev yapan iki polis müdürü E.Y. ile İ.B. hakkında, 'suçlunun kaçmasına yardım ve yataklık yapmak' iddiası ile çıkartıldıkları mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konarak serbest bırakıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Halil Dağ'ın kaçmasına yardım ettikleri iddiası 30 Mart 2015'de yürüttüğü soruşturma kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Aralık çarşamba günü, eş zamanlı olarak 9 ayrı adrese operasyon yaptı. Baskınlarda eski il emniyet müdürü Mehmet Avcı, adliyede zabıt katibi olarak görev yapan kadın memur Z.Y., genç kadının babası E.Y. ile aralarında emekli polis müdürlerinin bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alınırken, E.Y. ve İ.B. ise evlerinde bulunamamıştı. Halil Dağ'ın kaçmasına yardım ettikleri iddiası ile gözaltına alınanlardan 4'ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Mehmet Avcı, Z.Y. ile E.Y. adliyeye çıkartıldı. Mehmet Avcı ile E.Y. hakkında kamu davası açılıncaya kadar ev hapsi, Z.Y.'ye ise denetimli serbestlik cezası verildi.

Firari olduğu açıklanan E.Y. ile İ.B., adlarının basında yer alması üzerine KOM Şube Müdürlüğü'ne teslim oldu. Emniyette ifade veren iki eski polis müdürü adliyeye çıkartıldı. E.Y. ve İ.B. de yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...