Tgrt Haber

İlaç sektörü krizin eşiğinde! Eczacılar grev yapmaya hazırlanıyor

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
23 Ağustos 2024 10:50 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 11:52
İlaç sektörü krizin eşiğinde! Eczacılar grev yapmaya hazırlanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, ilaç sanayicileri ile yaptıkları zam toplantılarından bir netice çıkmadı. Maliye müfettişlerinin eczanelere yaptıkları denetimde kestiği ağır cezalar ve enflasyon vergisi eczacıları zora soktu. Bu sürecin devam etmesi durumunda kış aylarında ilaç krizi yaşanacağının altını çizen eczacılar; Şartlar böyle giderse grev yapma fikirleri olduğunu ifade ettiler.

İlaç sanayisinin temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı​ ile yaptığı iki toplantıda da zam​ konusunda anlaşamadı. Üçüncü toplantı için görüşmeler halen yapılıyor. Maliye müfettişlerinin eczanelere kestikleri ağır cezalar da eczanecileri zora soktu. Tgrthaber.com’un araştırıp gündeme getirdiği ilaç krizi konusu, yeni bir boyuta taşınmak üzere.

İlaç sektörü krizin eşiğinde! Eczacılar grev yapmaya hazırlanıyor - 1. Resim

Eczane​ sektörünün temsilcileri, 7 ayı aşkın süredir zam alamadıklarını ve üstüne bir de enflasyon vergisi ödediklerini ifade ederek, zorlu bir sürece girdiklerini tgrthaber.com’a anlatmışlardı.

İlaç sektörü krizin eşiğinde! Eczacılar grev yapmaya hazırlanıyor - 2. Resim

İki kez toplantı gerçekleştiren taraflar, zam konusunda anlaşamayarak masadan ayrıldılar. İlaç sanayicileri, Bakanlığın zam teklifini yetersiz bularak kabul etmedi. Üçüncü toplantı için görüşmeler devam ediyor. Üçüncü toplantıda da bir neticeye varılmadığı takdirde, Kış ayında ilaç krizinin yaşanabileceği iddia edildi.


İlaç sektörü krizin eşiğinde! Eczacılar grev yapmaya hazırlanıyor - 3. Resim

İlaç sanayicilerinin ardından eczanecilerin yaşadığı zorlu sürecin sonucunda, vatandaşların ilaç bulma noktasında sorunlar yaşayabileceği iddia edildi.

İlaç sektörü krizin eşiğinde! Eczacılar grev yapmaya hazırlanıyor - 4. Resim

İlaç sanayicileri ve Bakanlığın zam konusunda anlaşamamalarından dolayı kış ayında bir ilaç krizi yaşanabileceği tartışılıyorken, eczanelerin de grev yapma düşüncesi, ilaç ve sağlık sektörünü nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...