Tgrt Haber

İlan sitelerindeki araç satışlarına dikkat! 37 ilde 405 kişi bu ağa düştü

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ekim 2024 00:35 - Güncelleme : 18 Ekim 2024 00:37
İlan sitelerindeki araç satışlarına dikkat! 37 ilde 405 kişi bu ağa düştü

Araç satış sitelerinde uygun fiyatlı otomobil ilanlarıyla insanları ağlarına düşürdüler. Başkalarına ait araçları satışa çıkaran şebeke İstanbul'dan Hatay'a uzanan operasyonla çökertildi. 37 ilde 405 kişiyi bu yöntemle dolandırmışlar.

Çorum​ merkezli sahte araç ilanlarıyla 37 ilde 405 kişiyi dolandıran şebeke ortaya çıkartıldı. İstanbul​ ve Hatay​'da polis ekiplerince düzenlenen operasyonla 3 kişi yakalandı. 5 milyonluk vurgun yapan ağ çökertildi.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık​ Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve Hatay'da nitelikli dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, şüphelilerin kendilerine ait olmayan araçları ilan sitelerinde piyasa değerinin çok altında satışa sunarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

İlan sitelerindeki araç satışlarına dikkat! 37 ilde 405 kişi bu ağa düştü - 1. Resim

3 AYLIK TAKİP YAPILDI

Polis ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul ve Hatay'da ikamet eden şüphelilerin adreslerini belirledi. Adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve Çorum'a getirildi. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin 37 farklı ilde toplam 405 dolandırıcılık olayına karıştıkları ve mağdurlardan kapora adı altında yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde dolandırıcıların 2 milyon liralık ek bir vurgun yapmaları da engellendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin18 Ekim 2024 00:43

Bu nasıl bir yüzsüzlük be, insanlara böyle güvenmeden ulaşacak kadar korkunç şeyler yapabiliyorlar ya! Umarım cezaları da ağır olur

Sonraki Haber Yükleniyor...