Tgrt Haber
✓ DOĞRULUK KONTROLÜ

İletişim Başkanlığı'ndan Fatih Altaylıya yalanlama

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
23 Eylül 2024 14:34 - Güncelleme : 23 Eylül 2024 14:49
İletişim Başkanlığı'ndan Fatih Altaylıya yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, gazeteci Fatih Altaylı'nın "Türklerin okulları çok kötü durumdayken MEB, Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacak" iddialarını yalanladı.

İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "Türklerin okulları çok kötü durumdayken MEB​, Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacak" iddiası doğru olmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin​'in açıklamalarında söz ettiği ilave 30 bin temizlik personeli​ istihdamı, MEB'e bağlı okullarda temizlik hizmetinin daha başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilecektir. Bahse konu personel alımının, "yabancı öğrencilerin okuduğu okullar için" yapılacağı iddiası asılsızdır.

AB FON VERDİ İDDİASI

Bu alımın haricinde, AB fonlarıyla desteklenen PIKTES Projesi kapsamında yabancı uyruklu çocukların da eğitim gördüğü 29 ildeki okullarda kullanılmak şartıyla ve AB fonundan karşılanmak üzere 1 Ekim 2024 ile 31 Ocak 2025 tarihleri arasında 3 bin 117 Malzemesiz Genel Temizlik Personeli Hizmet Alımı yapılacaktır. 

Proje kapsamındaki alım proje bazlı (süreli - 1 Ekim 2024 ile 31 Ocak 2025) bir alım olup daimi bir kadro tahsisi söz konusu değildir.

Bakan Tekin'in bahsettiği 30 bin temizlik personeli alımının PIKTES Projesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunu provoke etmek amacıyla yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

Kaynak: tgrthaber.com

Doğruluk Kontrolü

Yanlış

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...