Tgrt Haber

İletişim Başkanlığı'ndan şehit ailesinden katılım payı alındı iddialarına yalanlama

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com.tr
29 May 2024 17:20 - Güncelleme : 29 May 2024 17:36
İletişim Başkanlığı'ndan şehit ailesinden katılım payı alındı iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Bir şehit eşinden, düzenli olarak gittiği özel bir hastanede Kamuda Tasarruf Paketi gerekçesiyle katılım payı talep edildi” iddiasını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı​ İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi​ (DMM), Halk TV​ ve Yeniçağ'da yayınlanan 'Kamuda tasarruf şehit yakından başladı' başlıklı haberi yalanladı.

İTİBAR ETMEYİNİZ

Merkezden yapılan açıklamada, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki düzenlemelere göre, şehit ve gazi yakınlarından katılım payı ve ek ücret alınmadığı belirtildi. DMM, asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtirken, "Bahse konu olan hastanın başvurduğu özel hastanede Sosyal Güvenlik Kurumunun MEDULA sistemi üzerinden yapılan müstehaklık sorgusunda, ücret ve katılım payından muaf olmadığı, şehit ve gazi yakını olarak tanımlanmadığı tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...