Tgrt Haber

İliç'teki maden alanında son durum! Heyelan tehlikesi var, 400 bin kamyon gerek

Editör: Banu İriç / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 12:57 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 13:31

Son dakika haberi... Erzincan İliç'te maden sahasında toprak kayması faciası sonrası heyelan tehlikesi sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, toprak kayması sonrası oluşan yığını kaldırabilmek için 400 bin kamyona ihtiyaç olduğunu söyledi.

Erzincanİliç​ ilçesinde Anagold Madencilik'e ait Çöpler Maden Sahası'nda toprak kayması​ sonrası göçük altında kalan işçilerin son durumuyla ilgili  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıklama yaptı. Bölgedeki toprağın 10 milyon metreküp olduğunu söyleyen Bayraktar bunun bugün çıkarılabilmesi için 400 bin kamyon gerektiğinin altını çizdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar işçilerin çıkarılması çalışmalarında gelinen son durumu açıkladı. Bayraktar "10 milyon metreküplük bir toprak kitlesi var. Bunu elimizde imkan olsa ve kaldırmaya kalksak en az 400 bin kamyona ihtiyacımız var. Böyle bir büyüklükle karşı karşıyayız " diye konuştu.

Bakan Bayraktar şunları söyledi:
“En az 400 bin kamyona ihtiyaç var. Bizim özellikle işçi kardeşlerimizin olduğunu tahmin ettiğimiz yerlerde arama yapıyoruz. Bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor. En kısa sürede işçilerimize ulaşmayı ümit ediyoruz.

İşin hukuki boyutu, kimlerin sorumluluğu varsa onların yargı önüne çıkıp hesap vermesini de temin edeceğiz. Bundan milletimizin hiçbir endişesi olmasın."

 

İliç'teki maden alanında son durum! Heyelan tehlikesi var, 400 bin kamyon gerek - 1. Resim

Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Komisyon 22 üyeden kurulacak. Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak. Komisyon, gerekirse Ankara dışında da çalışabilecek.

İliç'teki maden alanında son durum! Heyelan tehlikesi var, 400 bin kamyon gerek - 2. Resim

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...