Tgrt Haber

İliç'teki toprak kayması faciasında madencilerden birine ulaşıldı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Nisan 2024 21:15 - Güncelleme : 05 Nisan 2024 22:22

Son dakika haberi... 13 Şubat'ta İliç'teki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması sonrası toprak altında kalan 9 işçiden kamyon şoförü Uğur Yıldız'ın cenazesine ulaşıldı.

13 Şubat 2024 tarihinde, Erzincan​'ın İliç​ bölgesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen bir maden sahasında bulunan liç toprak yığınında meydana gelen toprak kaymasında, 9 işçi toprağın altında kalmıştı. Toprak altında kalan 9 iştiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. 

Halk TV'de yer alan habere göre, iki ay sonra maden sahasında kamyon şoförü olarak çalışan 32 yaşındaki Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı. 

Yarım saatlik çalışmanın ardından Yıldız'ın cansız bedeni, Adli Tıp kurumuna götürüldü. 

İliç'teki toprak kayması faciasında madencilerden birine ulaşıldı - 1. Resim

BAKAN BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Sosyal medya hesabı X'ten konu hakkında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, madenciler için çalışmaların aralıksız sürdüğünü hatırlatarak, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci​ kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık." dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...