Tgrt Haber

İlk depremden kurtulan aile ikinci depremde hayatını kaybetti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Şubat 2023 11:03 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 11:07
İlk depremden kurtulan aile ikinci depremde hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Kahramanmaraş’taki depremlerin ağır yıkıma yol açtığı Malatya’da kent merkezinde yakalandıkları depremin ardından Akçadağ ilçesine giden aile ikinci depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 11 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği söz konusu depremin en çok etkilediği illerden birisi de Malatya​. Yaklaşık 1400 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde 7 bine yakın kişi ise yaralandı.

İKİNCİ DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİLER

Malatya’da ilk depreme kent merkezinde yakalanan aile daha güvenli olduğunu düşündükleri Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi’nde 7,6’lık depreme iki katlı müstakil bir evde yakalandı. Söz konusu sarsıntının ardından Yurdagül Metin- Mehmet Metin ile Tülay Çırağ ve Muzaffer Çırağ yıkılan evin altında kalarak hayatını kaybetti.

Enkaz altında kalan 4 kişinin cenazeleri AFAD​ ekipleri tarafından bulundukları yerden çıkarılarak önce Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi’ne buradaki işlemlerinin ardından da Şehir Mezarlığı’na kaldırılarak gözyaşları arasında defin edildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...