Tgrt Haber

İlk ders ziliyle birlikte denetim de başladı! 81 ilde okul çevresinde denetim

12 Eylül 2022 10:37 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 11:01
İlk ders ziliyle birlikte denetim de başladı! 81 ilde okul çevresinde denetim

Yaz tatilinin bitimiyle 19 milyona yakın öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için ilk ders zili bugün çaldı. Okulların başlamasıyla birlikte Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetim Uygulaması da başladı.

Yaz tatilinin ardından Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk zili bugün çaldı. Okullarda sabah saatlerinde yapılan kısa törende okul idarecileri öğrencilerin okullarını çok özlediklerini iyi ve sağlıklı bir dönem geçirmek için heyecanlı olduklarını kaydetti.

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde denetimler de başladı. İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetim Uygulaması yapılacak.

81 İLDE EŞ ZAMANLI ASAYİŞ

İçişleri'nin kordinesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı personelin katılımı ile 81 ilde eş zamanlı olarak Asayiş, Çocuk, Narkotik, TEM ve KOM birimlerinden oluşturulan karma ekipleri ile bugünden itibaren beş (5) gün boyunca Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetim Uygulaması yapılacak.

07:30-18:00 saatleri arasında, okulların giriş çıkış ve öğle arası saatlerindeki yoğunluk göz önünde bulundurulmak suretiyle denetim süresi en az 2’şer saatlik dilimlerden oluşan 3 periyot halinde okul çevrelerinde denetim yapılacak.

İlk ders ziliyle birlikte denetim de başladı! 81 ilde okul çevresinde denetim

OKUL ÇEVRESİ DENETLENECEK

Okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli kişilere yönelik ve bu yerlerin yakınındaki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamülleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları vb. umuma açık yerler denetlenecek.

72 BİN PERSONEL GÖREV ALIYOR

Ülke genelinde yıl boyu sürecek bu denetimler okulların açıldığı bu hafta ise 5 gün boyunca yoğunlaştırılacak. 5 günlük yoğun denetimde Emniyet ve Jandarma birimlerinden oluşturulan 16 bin 948 karma ekip ile 56 bin 948 personel katılım sağlayacak. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...