Tgrt Haber

İlk uçak gemimiz 2019'da Akdeniz'de

02 Ocak 2015 16:21
İlk uçak gemimiz 2019'da Akdeniz'de

Son düzenlenen MGK'dan Milli Uçak Gemimiz ile ilgili stratejik kararlar alındı.

Hafta başında yapılan 2014'ün son MGK toplantısında Milli Uçak Gemisi ile ilgili de tarihin netleştiği ortaya çıktı. Takvim gazetesinden Bülent Erandaç'ın yazısına göre Türkiye'nin ilk uçak gemisi 2019'da Akdeniz'e inecek. İşte Erandaç'ın o yazısı: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MGK'da, kıtalararasında asgari bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek Milli Uçak Gemimiz ile ilgili stratejik kararlar alındı. Milli Uçak Gemimiz TSK envanterine 2019 yılında girecek. Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekât alanlarında ve gerektiğinde Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu'nda kullanılabilecek. "Havuzlu Çıkarma Gemisi - LPD" projesine uçak gemisi ayarı verildi. Türkiye'de inşa edilecek LPD gemisine 12 derece eğime sahip kalkış rampası (Ski jump) konulması kararlaştırıldı. Ski Jump isimli rampa, savaş uçakların kalkış mesafesini yarı yarıya kısaltacak. Türkiye'nin satın alacağı yeni nesil savaş uçakları F-35'lerden bir bölümü Milli Uçak gemimizde konuşlanacak.
Havuzlu çıkarma gemisi, gerektiğinde bünyesindeki tam teşekküllü hastane ile doğal afet bölgelerinde de kullanılabilecek.Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostancıoğlu, "Doğu Akdeniz'de Yunan veya İsrail savaş gemilerinin karşı karşıya gelmesi durumunda hangi bağlantı kurallarının uygulanacağı" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Angajman kuralları Genelkurmay Başkanlığı'na, Genelkurmay da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na devredilmiş durumda. Biz bu konuda herhangi bir durumla karşılaştığımız takdirde verilen angajman kuralları çerçevesinde hareket edeceğiz. Deniz Kuvvetleri unsurlarımız, AKDENİZ'de durumsal farkındalık faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...