Tgrt Haber

Mekke'de 'Gazze' ve 'Filistin' dediği için gözaltına alınan İmam Mustafa Efe serbest bırakıldı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2023 09:20 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 09:26

Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'nden tanınan İmam Mustafa Efe, umre ibadeti için gittiği Mekke'de Gazze ve Filistin kelimelerini kullandığı için gözaltına alındı. Efe'nin ayağından da kelepçelendiği görüldü.

İstanbul Üsküdar​'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'nde bir dönem görev yapan ve çektiği videolarla büyük beğeni toplayan imam Mustafa Efe, bu sefer umrede yaşadığı olayla gündem oldu.

MEKKE​'DE YAŞADIĞI OLAY PES DEDİRTEN CİNSTEN

Görev yaptığı Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'nin kapılarını kedilere açan ve videolarıyla sosyal medyada beğeni toplayan imam Mustafa Efe'nin, Umre ziyareti için gittiği Mekke'de başına skandal bir olay geldi. İmam Mustafa Efe, Kabe​'de Gazze ve Filistin kelimelerini kullandığı için gözaltına alındığını açıkladı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından kısa bir video paylaşan Efe "Şu an Mekke'de Filistin ve Gazze kelimelerini söylediğimiz için gözaltındayız. Video bu kadar." ifadelerini kullandı.

AYAKLARINDAN KELEPÇELENDİ

Öte yandan imam Efe, yayınladığı videodan sonra ayaklarının kelepçelenmiş haldeki fotoğrafını da paylaştı.

"GÖZALTI SÜREM BİTTİ, İBADETİME DEVAM EDİYORUM"

Efe daha sonrasında gözaltı süresinin bittiğini ve ibadetine devam ettiğini Kabe'den fotoğraf paylaşarak duyurdu. 

İşte Efe'nin o paylaşımı:

https://twitter.com/hafizmustafaefe/status/1724221148143993286

HAFIZ VE İMAM MUSTAFA EFE KİMDİR?

Hafız Mustafa Efe Afyon'un Bolvadin ilçesinde dünyaya geldi. 1989 yılında İstanbul Fatih Oruçgazi İlköğretim Okulu'nda ilkokul eğtimini tamamladı. Ortaokulu tamamladıktan sonra Üsküdar İHL'ye başladı ve oradan mezun oldu. Üniversite eğitimini ise Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. İmam Efe, Üsküdar'da bir dönem görev yaptığı Aziz Mahmûd Hüdâyi Camisi'nde kedilerle çektiği videolarda tanınmıştı.

Mekke'de 'Gazze' ve 'Filistin' dediği için gözaltına alınan İmam Mustafa Efe serbest bırakıldı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...