Tgrt Haber

İBB Başkanı İmamoğlu istifa çağrısı yapmıştı! Kerem Kınık'tan dikkat çeken paylaşım geldi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
14 Nisan 2023 11:38 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 11:52
İBB Başkanı İmamoğlu istifa çağrısı yapmıştı! Kerem Kınık'tan dikkat çeken paylaşım geldi

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ahbap'a çadır satışıyla birlikte oldukça büyük tepki çeken Kızılay Başkanı Kerem Kınık, kan stoklarının azalması nedeniyle de yeniden eleştirilerin odağında yer aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'istifa' çağrısı sonrası Kınık, sosyal medyadan kan bağışlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremlerin ardından Kızılay​'ın, Ahbap Derneği​'ne 46 milyon liralık çadır sattığı ortaya çıkmış ve bu nedenle Kızılay Başkanı Kerem Kınık​, tepkilerin odağına oturmuştu. İstifası istenen Kınık, bu yönde bir karar almayacağını belirtmiş ve satışın normal bir durum olduğunu anlatmıştı.

Son dönemde Kızılay'a yapılan kan bağışlarının oldukça düşmesiyle Türkiye'de kan stokları kritik seviyenin altına düştü. Kızılay, 4 günlük kan stokunun kaldığını duyurmasının ardından kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'u ertelendi. Birçok önemli isim ve kurum kan bağışı​ çağrısı yaparken, bağışların azalmasından Kerem Kınık sorumlu tutuldu.

İMAMOĞLU'NDAN 'İSTİFA' ÇAĞRISI

Kınık'a yönelik istifa çağrılarının ardı arkası kesilmezken, Kızılay'ın başındaki isme tepki gösteren son isimse İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kızılay'ın çok kan kaybettiğini ifade eden İmamoğlu, "Kızılay'ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Bu yönetime milletin güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" dedi.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1646414587779244032

KINIK'TAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

İstifa çağrıları sonrasında hala sessizliğini koruyan Kınık, kan bağışlarına yönelik dikkat çeken paylaşımda bulundu. Kınık, "Kan bağışı çağrımıza destek veren ve geçtiğimiz yıl Ramazan ayına göre günlük yüzde 25 daha fazla bağış yapan vatandaşlarımıza teşekkürler" ifadelerinin yer aldığı görseli paylaştı.

https://twitter.com/drkerem/status/1646605695096180767

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...