Tgrt Haber

İmamoğlu'na yine "hakaret" davası: Davalar peşini bırakmadı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
14 Temmuz 2023 13:36 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 13:44
İmamoğlu'na yine "hakaret" davası: Davalar peşini bırakmadı

Yerel mahkemenin siyasi yasak ve hapis cezası verdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yeni bir dava açıldı. Tuzla'daki açılışta Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya yönelik konuşması nedeniyle “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

YSK başkanı ve üyelerine hakaret​ ettiği iddiasıyla yargılandığı davada hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na yeni bir dava açıldı. 

İmamoğlu'na bu sefer Tuzla'da 'İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılışı Programı'nda yaptığı konuşmada, Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan dava açıldı.

İddianamede, İmamoğlu'nun 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Tuzla’da 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen programda Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı konuşmadan sonnra aracına doğru hareket ettiği sırada alanda bulunan bazı kişilerce yuhalanmıştı. 

İMAMOĞLU "O ARKADAŞ PROVOKASYON YAPIYOR" DEMİŞTİ

O esnada İmamoğlu yaptığı konuşmada, Yazıcı'nın provakasyon amacıyla geldiğini belirterek, "Arkadaş nezaketsiz provokasyona devam ediyor, kötü söz sahibine aittir. Zaten arkadaş gergindi, saniyede bir öksürüyordu. Belli ki kendini kurmuş, gergin insan vücudu onu yapar, öksürür, daralır bunalır. Twitter belediyeciliği yapıyor. Bugün buraya kötü bir ruh haliyle gelmiştir. Tuzağa düşmeyeceksiniz. Belli ki bir şey olmak istiyor, bir sıkıntısı var çözüm arıyor. Dönüyorlar, 1994'ten 2019'a kadar yaptıklarımı anlatıyorlar, lan 3,5 sene. 3 ayını siz çaldınız lan. 1,5 senesi pandemi, bir seneye yaklaşıyor. Cebimizdeki paraları da çaldınız, Tuzla Belediye Başkanı’dır, yanlış yapmıştır. Sadece amacına uygun kurnazca bir uygulama yapmıştır. Karşımızda kurnaz bir güç var. Kurnazlıklara asla müsaade etmeyin” ifadelerini kullanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tuzla Belediye Başkanı müşteki Şadi Yazıcı avukatlarının müracaatta bulunduğu belirtildi.

İddianamede, Yazıcı'nın dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'nda yaptığı konuşmadan sonra aracına doğru hareket ettiği sırada, alanda bulunan bazı kişilerin Tuzla Belediye Başkanını yuhaladıklarını, yasal protesto ve eleştiri sınırını aşmak suretiyle onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut ve fiili eylemlerde bulundukları, bu sırada kürsüde bulunan Ekrem İmamoğlu'nun yaşanan bu duruma kendisinden beklenilen devlet adamına yakışır şekilde suhuletin sağlanmasına yardımcı olmasının aksine olayları tırmandırıcı ifadeler kullandığı ve halkın saldırgan tavırlarını körüklediğini belirttiği aktarıldı.

BİR ÖNCEKİ DAVA DEVAM EDİYOR

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanma sürecinin devam ettiği İmamoğlu'nun duruşması 30 Kasım'a ertelenmişti. Mahkeme savunmasını yapan 6 sanığın 'vareste' tutulmalarına İmamoğlu'nun ise gelecek celse hazır edilmesine karar verdi. Ayrıca, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'na kamu zararı olup olmadığı konusunda müzekkere yazılmasına hükmetti.

Danıştay'ın deliller doğrultusunda soruşturmaya gerek yok raporuna rağmen ihaleye fesattan dava açılmıştı.

Kaynak: Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...