Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan tasarruf çağrısı: Haftaya da yağış yok 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Ağustos 2023 21:35 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 21:53
Ekrem İmamoğlu'ndan tasarruf çağrısı: Haftaya da yağış yok 

İstanbul'un su kalbi barajlar alarm vermeye devam ederken yetkililerden üst üste uyarılar gelmeye devam ediyor. İSKİ'nin günler öncesinden yaptığı uyarılara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da katıldı. "Haftaya da yağış yok" diyen İmamoğlu, "İstanbulluları tasarrufa davet ediyorum" dedi. 

İstanbul​'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları kritik seviyelere indi. Yükse sıcaklıklar barajlardaki suları buharlaştırıken tüketim de bir yandan artıyor. Kuraklık​ endişelerinin arttığı bugünlerde ise yetkili mercilerden uyarılar peşi sıra gelmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbullularasu tasarrufu​ konusunda uyarılarda bulunan İSKİ'nin ardından bir uyarıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu'ndan geldi.  

"GELECEK HAFTA YAĞIŞ YOK" 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu​, "AKOM verilerine göre İstanbulumuzda önümüzdeki hafta da yağışsız geçecek. Tüm vatandaşlarımızı su kullanımında çok daha dikkatli ve tasarruflu olmaya davet ediyorum. Kuraklık tehlikesi kentimizi ve ülkemizi tehdit ediyor" dedi. 

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1693253567203725313

SON 9 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, yüzde 32.38 olarak ölçüldü.   

Ekrem İmamoğlu'ndan tasarruf çağrısı: Haftaya da yağış yok 

Büyükçekmece Barajında geçen sene bugün 68.13 olan su seviyesi, bugün itibariyle 12.02 seviyelerine kadar geriledi. Alibeyköy Barajında ise geçen yıl bugün 39.41 olan su seviyesi, bugün 14.96'yı gördü.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaş20 Ağustos 2023 22:29

Tasarruftan bahsedenler sokaklarda günlerce akan su patlaklarına müdahele etsin, ne İSKİ ne Belediye günlerce sokaklarda akan sulara müdahale etmiyorlar. Özellikle KADIKÖY Belediyesi

Sonraki Haber Yükleniyor...