Tgrt Haber

İmarda yeni dönem başlıyor: Bina yıkıp yerine yapma devrine son

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
06 Şubat 2024 08:38 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 08:39
İmarda yeni dönem başlıyor: Bina yıkıp yerine yapma devrine son

AK Parti’nin belirlediği 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin kapısı aralanıyor. Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

AK Parti’nin yerel yönetimler yol haritasının detayları belli olurken imar planlaması konusunda yeni bir vizyon ortaya koyuldu.

Vizyon belgesine göre bundan böyle yerel yönetimlerle ilgili olarak, istismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit verilmeyecek. Buna karşın plan değişiklikleri ancak ada bazlı olabilecek

Vizyon belgesinde şehir planları konusunda uzun vadeli ihtiyaçları gözeten, katılımcı ve hakkaniyete uygun yöntemlerin takip edileceği vurgusu öne çıktı.

İmarda yeni dönem başlıyor: Bina yıkıp yerine yapma devrine son - 1. Resim

HERKESİN FİKRİ ALINACAK

Türkiye gazetesinin haberine göre AK Parti’nin yerel yönetimler yol haritasında yer alan planlama metninde şu ifadeler yer aldı:

  • "Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlamayı sürdüreceğiz. Zorunlu hâllerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde vatandaşlarımızın gözetiminde yürüteceğiz.
  • Muhtarlık binalarında ilan edilecek plan değişikliklerini milletimizin görüşü ve onayı alındıktan sonra daha etkin bir şekilde uygulamaya koyacağız.
  • Yapılan çalışmalar konusunda tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin fikirlerine başvuracağız.
  • Tapu ve kadastro işlemlerinde dijital altyapıyı kullanmaya devam edecek ve süreçlerin hızlı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağız.
  • ‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri’ imarından taviz vermeden çalışacağız."

"ASLOLAN ŞEHRİN KARAKTERİ"

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Şenbil, atılması düşünülen adımla birlikte, aykırı uygulamaların önüne geçeceğini belirtti. Şenbil, “Planlar kısa vadeli değil, uzun vadeli olmalı. Asıl olan şehrin karakteri, estetiği, kültürü… Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi aynı değerlendirilemez, her bölgenin topoğrafyası farklı. Ayrıca, özel mülkiyet ile ilgili sorunlar da zaman zaman imar alanında esneklik gerektirebiliyor” İifeadelerine yer verdi.

Kaynak: Türkiye gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halit Arslantürk 6 Şubat 2024 09:13

1992 yılında Denizli hallaçlar mahallesi 102 ada 4 nolu parseli aldığımda imar durumu yüzde 40 dört katlıydı.Yanındaki büyük arsaları alan büyük arsa sahiplerinin baskısıyla burasının imarı yüzde 30 BEŞ KATA çıkarıldı.Çok itiraz ettik sonuç zenginin güçlünün istediği gibi oldu.

Sonraki Haber Yükleniyor...