Tgrt Haber

İngiliz büyükelçi PKK destekçisini susturdu

16 May 2016 15:17
İngiliz büyükelçi PKK destekçisini susturdu

PKK'ya terörist dediği için tepki gösterdiğini belirten İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore, 'PKK'nın terörizme son vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Moore, PKK'yı savunan ve meşru müdafaada "Türkiye ve İngiltere'den daha temiz" olduklarını belirten bir kullanıcıya ise, "Ne zamandan beri beri kendini havaya uçurmak meşru müdafaa sayılıyor' sözleriyle cevap verdi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, PKK'ya terörist dediği için kendisine tepki verenlere sert çıktı.Şehitler için taziyeleri ifade ettiğinde tepkiyle karşılaştığını belirten Moore, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:"Birleşik Krallık'ın PKK'yı gizlice desteklediğine tuhafça inananlar tarafından ikiyüzlü olarak nitelendiriliyorum. PKK sempatizanları tarafından da Kürtler'in düşmanı olarak nitelendiriliyorum. Tabi ki ben bunların ikisi de değilim. PKK'nın terörizme son vermesi gerektiğine inanıyorum, güneydoğuda salt güvenlik odaklı politikanın işe yarayamayacağını ve barışçıl diyalog ve demokrasi yoluyla Kürtler'in ve daha geniş anlamda insan haklarının üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum."

"30'dan fazla insanı öldürmek meşru müdafaa mı?"

Moore, “PKK'ya terörist demeden, daha iyi bilmeniz gerekiyor. Meşru müdafaada Türkiye ya da İngiltere'den daha temiz bir tarihe sahibiz" diye yazan bir Twitter kullanıcısına, "Ne zamandan beri Kızılay'da kendini havaya uçurmak ve oradan geçen 30'dan fazla masum insanı öldürmek meşru müdafaa sayılıyor?" cevabını verdi. Aynı kullanıcı bunun üzerine, "Bunu yapan PKK değildi ve ölenler de askerdi" diye yanıt verdi. İngiliz Büyükelçi'nin cevabı "Hayır PKK idi ve onlar asker değildi" oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...