Tgrt Haber

İnşa edileli daha bir yıl olmuştu: 28 aileye mezar oldu

16 Şubat 2023 17:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 17:46
İnşa edileli daha bir yıl olmuştu: 28 aileye mezar oldu

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay adeta yerle bir oldu. Hatay'ın Antakya ilçesinde eski binaları güvenli olmadığı için müteahhitle anlaşan apartman sakinleri, güvenli olduğunu sandıkları evde depreme yakalandılar. Bir yıl önce yapılan binadan sadece 6 kişi sağ kurtuldu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem​ birçok ilde yıkıma neden oldu. Depremde yerle bir olan apartmanlardan birinin adı da 'Eser.' Binaları eskidiği için müteahhitle anlaşan aileler bir yıl önce yeni apartmanlarına yerleştiler. Ancak güvenli olduğunu zannettikleri evleri depremle yerle bir oldu.

"BİNAMIZ YENİYDİ"

Depremzede yakını Mehmet Polat, ''Binamız yeniydi. Geçen yıl Temmuz ayında teslim edildi. Neredeyse 28 daireli bir yıllık bina herkese mezar oldu. Sadece 6 kişi sağ kurtuldu'' dedi.

28 AİLEYE MEZAR OLDU

Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan ve yerle bir olan 7 katlı Eser Apartmanı 28 aileye mezar oldu. 28 dairede 100'ün üzerinde kişi yaşıyordu, sadece 6 kişi canlı olarak kurtarıldı.

Henüz yeni inşa edilen ve geçtiğimiz yaz ailelere teslim edilen bina ile ilgili çok vahim bir durum da ortaya çıktı.

SAĞLAM OLSUN DİYE PARA ÖDEDİLER

Apartman sakinleri daha sağlam bir binada oturmak için evlerini kentsel dönüşüme vermişti. Bir müteahhitle anlaşarak daire başına 200 bin TL para ödediler ve bu ev bu apartman onlarca kişiye mezar oldu.

Depremzede yakını Esat Yolcu, ''Adam, yıkımı içinde bizden 6 trilyon para aldı. Yaptığı bina ilk sallantıda yıkıldı, ilk depremin vurmasıyla yerle bir oldu.'' dedi.

KAHRAMANMARAŞ​ DEPREMİNDE SON DURUM

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 17 Şubat 2023 03:28

Herşeyin başı Allah korkusu

Sonraki Haber Yükleniyor...