Tgrt Haber

Irak'ta ürettiler Türkiye'de piyasaya sürdüler: Tam 1.5 milyon dolar

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 May 2024 11:56 - Güncelleme : 28 May 2024 12:01
Irak'ta ürettiler Türkiye'de piyasaya sürdüler: Tam 1.5 milyon dolar

İstanbul'da nefes kesen bir operasyon düzenlendi. Irak'ta üretilen 1,5 milyon dolar sahte para ele geçirildi. Piyasaya süreceği iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul​ Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde "parada sahtecilik ve resmi belgede sahtecilik" suçlarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Çalışmalarda yabancı uyruklu şüphelilerin Irak​'ta üretip Türkiye​'ye getirdiği sahte dolarların piyasaya sürüleceği tespit etti. Ekipler, adresini belirledikleri şüpheliyi Fatih​'teki evine düzenlenen operasyonla yakaladı. Adresteki aramada ise 1,5 milyon dolar sahte para​ ele geçirildi.

KISA SÜREDE YAKALANDILAR 

Çalışmaların devamında olayla bağlantılı olan 2 şüpheli, Kağıthane ve Küçükçekmece'de belirlenen adreslerde yakalandı. Aramalarda 28 bin dolar sahte para​ ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 5 bin 500 dolar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı, 1 zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulanıp serbest bırakıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...