Tgrt Haber

Irak’tan terör örgütü PKK talimatı: Yasaklı örgüt olarak kullanılacak!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Temmuz 2024 20:07 - Güncelleme : 24 Temmuz 2024 00:06

Türkiye ve Irak arasındaki ilişkiler yeni bir boyuta taşındı. Irak hükümeti resmi yazışmalarda "yasaklı örgüt PKK” ifadesini kullanma kararı aldı.

Irak hükümeti, resmi yazışmalarında bölücü terör örgütü PKK için “yasaklı örgüt PKK” ifadesinin kullanılması kararını aldı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Irak ziyaretindeki temasları ile Irak Başbakanı Muhammed Şia Sudani ve Iraklı üst düzey yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Türkiye ve Irak arasındaki ilişkiler yeni bir boyuta taşındı. 

Irak’tan terör örgütü PKK talimatı: Yasaklı örgüt olarak kullanılacak! - 1. Resim

RESMİ YAZIŞMALARDA KULLANILACAK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’ın katılımıyla Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen güvenlik zirvesinde terörle mücadele, güvenlik ve askeri iş birliği konuları görüşüldü. Irak Başbakalığı’nın 23 Temmuz'da Irak Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği belgede, “PKK terör örgütünün resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılması” ifadesi yer aldı.

Söz konusu gelişme, Irak Bakanlar Kurulu’nun 28 Temmuz'da “PKK’nın resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılması” kararına dayandırıldı.

TÜRKMENLER MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Irak Türkmen Cephesi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin resmi kurumlardaki yazışmalarda terör örgütü PKK için "yasaklı örgüt" ifadesinin kullanılması talimatını "olumlu" olarak niteledi. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Başbakan Sudani'nin talimatının olumlu ve büyük önem arz ettiğini aktardı.

Turan, bu adımın ülkedeki terörle mücadeleye ciddi katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Her zaman vurgu yaptığımız terörle mücadeleye bu adımın önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Başbakan Sudani'nin terörle mücadele kapsamındaki adımlarını desteklediklerini aktaran Turan, bu adımın Irak ve bölgenin istikrarına ciddi yansımaları olacağını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...