Tgrt Haber

İş makinaları oyuncak gibi kaldı! Kar kalınlığı tam 4 metreye ulaştı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ocak 2024 09:21 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 09:30

Türkiye'nin doğusu kara gömüldü. Bitlis'te kar kalınlığı 4 metreyi buldu, ekipler yolları açmak için adeta seferber oldu.

Soğuk havalar etkisini göstermeye devam ederken yurdun doğusu adeta buz kesti. Durmaksızın yağan kar​, hayatı felç etti. Bitlis​'te kar​ kalınlığı tam 4 metreyi buldu. Ekipler kapanan köy yollarını açmak için adeta seferber oldu. 

Merkeze bağlı Aşağıkaraboy köyünün yolu saatler süren mücadelenin ardından ulaşıma açılırken, ekipler kapalı olan diğer köy yollarını açmak için geceli gündüzlü çalışıyor.İş makinaları oyuncak gibi kaldı! Kar kalınlığı tam 4 metreye ulaştı

"GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ"

Köy yolunda iş makinesi boyunda karla mücadele veren kepçe operatörü Kenan Dayan, kış aylarında her yıl olduğu bu yılda vatandaşların mağdur olmamaları için yolları her daim açık tutmaya çalıştıklarını belirtti. Dayan, “Buradaki kar​ kalınlığı yaklaşık 4 ile 5 metre arasındadır. Köylü vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 7/24 hizmetlerindeyiz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bitlis’in şartları çok ağır geçiyor. Köylerimizde muhtemel hastalık gibi durumlarda vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur edilmiyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...