Tgrt Haber

İsmail Kahraman'dan Hollanda'ya kınama

13 Mart 2017 06:22
İsmail Kahraman'dan Hollanda'ya kınama

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Cumhuriyeti'ni doğrudan doğruya hedef alan yakışıksız tutum nedeniyle Hollanda Hükümetini esefle kınadığını bildirdi.

Kahraman, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde, bazı Avrupa Birliği  üyesi ülkeler tarafından Türkiye'ye karşı uluslararası teamüllere aykırı, dostane  olmayan, yakışıksız bir takım uygulamaların sergilendiğini kaydetti.

Ülkeler arası ilişkilere gölge düşürecek, faşizmi ve nazizmi  hatırlatacak uygulamaların son örneğinin Hollanda Hükümeti tarafından  sergilendiğini belirten Kahraman, "Diplomatik kural ve teamüllere aykırı bir  şekilde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izni iptal  edilmiş, yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan  Kaya'nın bulunduğu araca geçiş izni verilmemiş ve konsolosluğumuza gitmesi  engellenmiştir. Bakanlarımıza karşı takınılan bu nezaketsiz, kaba, saygısız tutum  tamamen yersizdir ve hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir." ifadesini  kullandı.

"Aklıselimin galip gelmesini diliyorum"

Kahraman, 400 yılı aşkın süredir karşılıklı yarar, iyi niyet ve  işbirliği çerçevesinde sürdürülen ilişkilere telafi edilmesi güç zararlar veren  söz konusu tutumu destekleyici açıklama ve beyanların iki ülke ve halkları  arasında husumet oluşturmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceğinin altını  çizerek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletini doğrudan doğruya hedef alan bu  yakışıksız tutum nedeniyle Hollanda Hükümetini esefle kınıyorum. İç siyasi  hesaplarla Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin nefret  duygularını kışkırtıcı mahiyetteki bu kabil engelleyici ve yasaklayıcı tutumun,  AB değerleriyle bağdaşmadığını, günümüz evrensel hukuk normlarına aykırı  olduğunu, ayrıca hükümetimize de misilleme hakkı doğurduğunu hatırlatarak, maruz  kaldığımız kabul edilemez ve nezaketsiz uygulamanın tekerrür etmemesi için  Hollanda Hükümetini sorumlu ve sağduyulu davranmaya davet ediyor, aklıselimin  galip gelmesini diliyorum."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...