Tgrt Haber

İspanyol arama kurtarma ekibinden paylaşım: Güle güle Türkiye

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
14 Şubat 2023 06:07 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 06:56
İspanyol arama kurtarma ekibinden paylaşım: Güle güle Türkiye

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan ve İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine güllerle uğurlanan İspanyol ekip sosyal medya hesabından "Güle güle Türkiye" mesajı paylaştı.

Türkiye​'yi sarsan depremlerin ardından arama kurtarma​ çalışmalarına dünyanın dört bir yanından ekipler destek için geldi. Türkiye'de çalışmaları son bulan İspanyol ekipler, "Bizde ömür boyu iz bırakacak bu görevi geride bıraktık. Güle güle Türkiye" ifadelerini kullandı.

"BU GÖREV BİZDE İZ BIRAKACAK"

İspanya​'nın Uluslararası Doğal Afet Kurtarma Grubu (USAR), ülkesine dönüş öncesi son paylaşımı yaptı. Paylaşımda, "Bizde ömür boyu iz bırakacak bu görevi geride bıraktık" ifadeleri kullanıldı.

İspanyol arama kurtarma ekibinden paylaşım: Güle güle Türkiye

USAR'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İspanya için kalkış yapacağız. Bizde ömür boyu iz bırakacak bu görevi geride bıraktık. Güle güle Türkiye" ifadeleri kullanıldı.

İspanyol ekip, dün yaptığı paylaşımda ise "Ruhumuzda acı var ama verilen görevleri tamamladıktan sonra İspanya'ya dönmek zorundayız. Türkiye'den kardeşlerimiz, kalbimizdesiniz" sözleriyle veda etmişti.

"SİZ KANATSIZ MELEKSİNİZ"

İspanyol arama kurtarma ekipleri enkazdan kurtarılan Leyla'yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Leyla tüm İspanyollara mesaj gönderdi. Leyla, "Sizler kanatsız meleklersiniz." ifadelerini kullandı.

İspanyol arama kurtarma ekibinden paylaşım: Güle güle Türkiye

MACAR EKİP TÜRKİYE'DEN AYRILDI

Macaristan​'dan Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekibi de Türkiye'den ayrıldı.

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bölgedeki son arama kurtarma ekibimiz bu dakikalarda ayrılmaktadır. Grup fotoğrafında 1999 Marmara depremi kahramanı, Mancs'ın sahibi de var. Çalıştığı enkazdan yine 4 yaşında bir çocuğun kurtarıldığı çok duygulandıran bir şey." ifadelerini kullandı.

İspanyol arama kurtarma ekibinden paylaşım: Güle güle Türkiye

SENEGAL 30 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ GÖNDERDİ

Senegal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet çalışmalarına destek için 30 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi.

Senegal İtfaiyesine bağlı 30 kişilik arama kurtarma ekibi, Dakar Blaise Diagne Uluslararası Havalimanı'ndan TSİ 10.50'de Adana Havalimanı'na gitmek üzere hareket etti.

Ekip, Adana'dan kara yoluyla Hatay'a gidecek ve oradaki arama kurtarma çalışmalarına katılacak.

Ekip sorumlusu Djibril Sall, kurtarma ekibinin 2012'den bu yana Senegal İtfaiyesi bünyesinde çalıştığını söyledi.

ALMAN EKİP ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu'nun (INSARAG) ilk kafilesi Almanya'ya geri döndü.

Alman arama-kurtarma ekibi, Frankfurt Havalimanı'nda Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuçer ve diğer yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

İLK KAFİLE YUNANİSTAN’A DÖNDÜ

Yunan EMAK Türkiye'ye ulaşan ilk kafilelerden birisi olmuştu. Yunan ekip dün gece geç saatlerde Atina'ya döndü.

Adana’dan ayrılan Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK) ekibi, Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’nda Sağlık Bakanı
Thanos Plevris ve İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Christos Stylianidis tarafından karşılandı.

Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 7 Şubat’ta Türkiye’ye gelen ekip İtfaiye ve Ulusal Acil Bakım Merkezi (EKAB) çalışanları tarafından ilgi ve sevgiyle karşılandı. EMAK’a bağlı 2 ekip sivil uçakla bölgeden Atina’ya ulaşırken araçlar ve teçhizatlar ise askeri bir uçakla Yunanistan’a taşındı.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...