Tgrt Haber

İsrail vatandaşları havaalanlarına akın etti! Türkiye'yi terk ediyorlar 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 22:50 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 23:03
İsrail vatandaşları havaalanlarına akın etti! Türkiye'yi terk ediyorlar 

İsrail ordusu dün Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini'ne bombalı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 500 sivil hayatını kaybederken aralarında Türkiye'nin de olduğu onlarca ülkeden tepkiler yükseldi. Vatandaşlar sokaklara akın ederken İsrail, vatandaşlarının Türkiye'den ayrılması yönünde çağrıda bulundu. İsrail vatandaşları bugün akın akın havalimanlarına doluştu. 

İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, Türk vatandaşlarına "misilleme" tehlikesi nedeniyle ülkeden ayrılmaları çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Yurtdışında bulunan İsraillilere yönelik terör tehditlerinin artması nedeniyle Türkiye​'ye seyahat uyarısının en yüksek seviye olan 4'e çıkarıldığı" ifade edildi.  

ÜLKELERİNE DÖNDÜLER 

Gelen çağrılar üzerine İstanbul Havalimanı’nda yoğunluk yaşandı. Kadın ve çocuklu ailelerin de olduğu bazı İsrail vatandaşları, Arkia Airlines’e ait uçakla ülkelerine döndü. 

havaalanı israil vatandaşları

SUUDİ ARABİSTAN DA ÇAĞRIDA BULUNDU 

Bir çağrı da Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçiliği'nden geldi. Büyükelçilik, bölgedeki son gelişmelerin ardından vatandaşlarından derhal Lübnan’ı terk etmelerini istedi, ülkeye seyahat uyarısı yayınladı.

Ayrıca "Lübnan'daki vatandaşlarımız dikkatli olun. Toplantı ya da gösterilerin yapıldığı yerlerden uzak durun" ifadelerine yer verildi.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...