Tgrt Haber

İsrail zulmüne Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Saygı duymayı öğrenin

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 15:23 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 22:22

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim okuyan Türk vatandaşının İsrail polisi tarafından gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "İsrail Türkiye vatandaşlarına saygı duymayı öğrenmek zorunda" diyerek vatandaşımızın hemen serbest bırakılmasını gerektiğini söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa​'daki Müslümanlara yönelik zulümleri bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya kanlı baskınlar düzenleyen İsrail polisi, bu kez bir Türk vatandaşını hedef aldı.

24 yaşındaki Özgecan Mutlu isimli Türk vatandaşının, Mescid-i Aksa'da  Kur'an- Kerim okumasına izin vermeyen İsrail polisi önce vatandaşımızı mescidden zorla çıkardı sonra da gözaltına aldı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ da, İsrail'in bu zulmüne tepki gösterdi.

İsrail zulmüne Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Saygı duymayı öğrenin

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, vatandaşımızı derhal serbest bırakmalarını söyleyerek, İsrail'in Türk vatandaşlarına saygı duymayı öğrenmek zorunda olduklarının altını çizdi.

"AMASIZ, FAKATSIZ SERBEST BIRAKIN"

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’den, Mescid-i Aksa'da Kur'an okuyan vatandaşımızı hemen ama hemen, amasız fakatsız serbest bırakmasını talep ediyorum. Bu bizim ilerideki ilişkilerimizi etkileyecektir. İsrail Türkiye​ vatandaşlarına saygı duymayı öğrenmek zorunda."

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1650825191503671297

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...