Tgrt Haber

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netanyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ağustos 2024 11:05 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 11:14
'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netanyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD kongresinde ayakta alkışlanması sonrasında iyice kendini dokunulmaz sanan İsrail, Hamas lideri Heniye'ye suikast düzenledikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında küstahça açıklamalar yaptı. İsrail'in asıl hedefinin "Vadedilmiş Topraklar" olduğuna dikkat çeken uluslararası medya, bu hedefin karşısındaki en büyük tehdidin ise Türkiye olduğunu ifade ediyor.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana bebek, çocuk, genç, yaşlı, kadın ayırt etmeden on binlerce masum insanı katleden İsrail, son olarak Hamas’ın lideri İsmail Heniye’yi de şehit etti.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 1. Resim

İsrail’in bu katliamlarına ilk günden beri yüksek sesle karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan​ geçtiğimiz günlerde Rize’de yaptığı konuşmada ‘Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız’ ifadelerini kullanmıştı.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 2. Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çıkışından sonra İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz haddini aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sosyal medya paylaşımları gerçekleştirdi.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 3. Resim

Neredeyse her gün Türkiye​ hakkında alçakça paylaşımlar yapan İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın son paylaşımına en yüksek şekilde karşılıklar verildi. İsrail’in Gazze’de başlatmış olduğu orantısız savaş ve yaptığı katliamlardan sonra bir sonraki hedefinin Türkiye olabileceğini kaydeden bazı ulusal medya kuruluşlarının bu iddiasını güçlendirecek örneklerde, bu zaman diliminde yaşandı.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 4. Resim

Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasını isteyen İsrail, Avrupa Ülkelerine seslenerek ‘Türkiye’nin kınanması ve bölgesel ittifaklardan çıkarılması için çalışma başlatılması gerektiğini’ ifade ettiler.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 5. Resim

Türkiye’nin mazlum Filistin halkının yanında durmasından rahatsız olan İsrail, Avrupa ülkelerini de Türkiye’nin karşısında durması için var gücüyle çalışıyor.

İsrail’in asıl hedefi olan ‘Vadedilmiş Topraklar’ diye adlandırdıkları ve içerisinde Türkiye’nin de bir bölümünü barındıran bölge için karşılarında gördükleri en büyük tehlike Türkiye.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 6. Resim

Bu sebepten ötürü Türkiye’ye karşı ABD ve Avrupa’da bulunan ülkeleri kışkırtmak için sürekli propaganda yapmaya devam edip, ülkemizi de bölgede yaşanan ateş çemberinin içine sürüklemeye çalışıyorlar.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 7. Resim

Türkiye, İsrail ile yaptığı tüm ticari faaliyetlerini mayıs ayında durdurmuştu. Bu kararlardan sonra özellikle inşaat sektöründe sorun yaşayan İsrail’in yeni konutlar yapımında geç kalmaları sonucunda kiralar oldukça artmıştı. Sokaklara çıkıp protesto gerçekleştiren İsrail halkına ‘Bizi değil Türkiye’yi protesto edin’ diyen bürokratlar dahi oldu.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 8. Resim

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD kongresinde konuşması ve orada ayakta alkışlanması sonrasında iyice kural tanımaz bir hale gelen İsrail, Hamas​ lideri İsmail Heniye’yi İran’da şehit etti.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 9. Resim

Daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küstah açıklamalar gerçekleştirdi.

300 günü aşkın süredir Gazze’de yaşanan katliamların, sadece o bölge ile kalmayacağını ve İsrail’in ‘Vadedilmiş Topraklar’ hayali ile Türkiye’ye kadar gelmeyi hedeflediğini belirten dünya basını, Netanyahu’nun hedefinin bu yönde olduğunu sürekli ifade ediyor.

'İsrail'in hedefinde Türkiye toprakları var!' Netenyahu Vadedilmiş toprakları amaçlıyor - 10. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...