Tgrt Haber

İsrail'in 'Şifa Hastanesi' iddialarına Türkiye'den yalanlama! 'Tek bir delil yok'

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Kasım 2023 07:55 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 08:06
İsrail'in 'Şifa Hastanesi' iddialarına Türkiye'den yalanlama! 'Tek bir delil yok'

İletişim Başkanlığı, İsrail'in sivil katliamına bahane gösterdiği "Şifa Hastanesi'nin altında Hamas karargahı var" iddiasını yalanladı. Operasyonun üzerinden günler geçse de İsrail'in iddiasını destekleyen tek bir delil sunamadığının altı çizildi.

7 Ekim'den bu yana dünyanın gözü önünde Gazze​'de eşi benzeri görülmemiş bir katliama imza atan İsrail, bir yandan da soykırım girişimini türlü bahanelerle meşrulaştırmaya çalışıyor. Binin öreklerinden biri de geçtiğimiz haftalarda yaşanmış, işgal güçleri altında Hamas​'a ait karargah olduğu iddasıyla Şifa Hastanesi​'ne operasyon düzenlemişti.

Onlara insanın katledildiği operasyonun ardından günler geride kalırken Türkiye'den İsrai'in katliam manipülasyouna itiraz geldi. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Şifa Hastanesi'nin altında Hamas karargahı var" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

NETANYAHU'NUN YALANLARI HATIRLATILDI

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in, "Şifa Hastanesinin altında Hamas karargahı var" iddiasının dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik propaganda olduğu belirtildi.

İsrail'in, Gazze'de sivil yerleşim yerlerini hedef aldıktan sonra çok zor şartlar altında yaralıların tedavi edilmeye çalışıldığı hastaneleri de hedef aldığı hatırlatılan açıklamada, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, 27 Ekim'de dijital ortamda hazırlanan bazı animasyon görüntüler paylaşarak, bu görüntülerin Şifa Hastanesi altındaki Hamas karargahını gösterdiğini ileri sürmüştür. İsrail, Netenyahu'nun iddiasını destekleyecek herhangi bir argüman sunamamıştır" denildi 

"TEK BİR DELİL ORTAYA KONULAMADI"

Ayrıca Şifa Hastanesinde 16 yıl çalışan Norveçli Doktor Mads Gilbet'in, 'Hastane'nin altında karargah var' iddialarının tamamen asılsız olduğunu açıkladığı da belirtildi.

İsrail ordusunun birçok kez bu iddiayı dile getirerek 14 Kasım'da Şifa Hastanesine operasyon düzenlediği anımsatılan açıklamada, aradan günler geçmesine rağmen, başta Netanyahu olmak üzere İsrail'in iddia ettiği karargahla ilgili tek bir delilin ortaya konulamadığı kaydedildi.

"HAMAS LİSTESİ" DEDİLER, TAKVİM ÇIKTI

Açıklamada, "Şifa Hastanesi arazisinde bulunan tünel" iddiasıyla paylaşılan bazı görüntülerin asansör boşluğu, bazılarının ise foseptik çukuru olduğunun belirlendiği hatırlatıldı.

İsrail ordusunun, 'Bodrumda bulunan Hamas listesi' iddiasıyla servis ettiği, görüntülerdeki kağıdın ise bir takvim olduğu anlaşıldığı vurgulandı.

22 Kasım itibarıyla yeni görüntüler paylaşan İsrail ordusunun, sığınağa benzer bir alanda çekim yaparak buranın iddia edilen karargah olduğunu ileri sürdüğü belmrtilerek "Paylaşılan görüntüler, Netanyahu'nun paylaşımındaki 'çok katlı karargah' görüntüleri ile kesinlikle uyuşmamaktadır. Görüntülerde, haftalardır iddia edildiği gibi bir komuta merkezi, karargah veya mühimmat deposu olmadığı açıkça görülmektedir" denildi

Yayınlanan yeni görüntülerde konuşan İsrail ordusu askerinin, "Tünelin çıkışı mühürlenmiş. Yaklaşık bir ay önce buraya geleceğimizi biliyorlardı" ifadelerini kullandığı belirtilen açıklamada, buna karşın İsrail'in birkaç gün öncesine kadar Şifa Hastanesinin altında aktif bir karargah olduğunu ileri sürdüğünün altı çizildi.

"İSRAİL KONTROLÜNDEYKEN İNŞA EDİLDİ"

İsrail medyasında geçmiş yıllarda yer alan birçok makalede, Şifa Hastanesinin altında bir sığınak olduğu ve bu sığınağın 1983'te Gazze, İsrail'in kontrolündeyken inşa edildiğinin aktarıldığı anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İsrail'in 1983'te inşa ettiği sığınağın varlığını, hastaneyi bombalama gerekçesi olarak kullandığı tahmin edilmektedir. İsrail'in, 'Şifa Hastanesi altındaki karargah' iddialarını kanıtlayamadığı, CNN ve BBC gibi birçok uluslararası medya kuruluşu tarafından kabul edilmiştir." 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...