Tgrt Haber

İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 17:07 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 17:08
İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

Şiddetli fırtına nedeniyle dün akşam saatlerinde askıya alınan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği yeniden başlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) günler öncesinden uyardığı şiddetli fırtına​ ve sağanak yağış​ dün gece itibariyle etkisini gösterdi. Sağanak yağmur nedeniyle İstanbul​'un birçok noktasında  su baskınları oluştu.

CAN KAYBI VAR

İstanbul Valiliği, etkili olan fırtına ve yağışlar sırasında bir kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı. Şiddetli yağışın etkisiyle Eyüpsultan​'da 6 kişinin bulunduğu bir ev çöktü. Çöken evin çevresinde bulunan 3 gecekondu ise boşaltıldı.

SİLİVRİ'DE DERE TAŞTI

Silivri'nin Semizkumlar Mahallesi'nde şiddetli sağanak sonrası dere taştı. Dere yatağının çevresindeki ev ve yolları su bastı. Bölgede tahliye çalışması başlatıldı.

ZEYTİNBURNU'NDA GEMİ KARAYA OTURDU

Fırtınada Kadriye Ana isimli yakıt tankeri Zeytinburnu açıklarında sürüklenerek karaya oturmuştu. Yaklaşık 600 ton yakıt taşıyan gemiyi kurtarma çalışmaları kapsamında hasar tespiti gerçekleştirmek üzere aralarında gemi mürettebatı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personelinin de bulunduğu yaklaşık 15 kişilik ekip 12.45 sıralarında bot ile yanaşarak tanker dışında, makine dairesi ve iç bölümlerinde inceleme yaptı.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

BOĞAZ TRAFİĞİ YENİDEN AÇILDI

İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları Boğaz trafiğini de etkilemişti. İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği dün saat 17.50 itibarıyla olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştı.

Dün akşam saatlerinde askıya alınan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği yeniden başladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...