Tgrt Haber

İstanbul için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji ve valilik saat verdi: Sel ve su baskınlarına dikkat...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 20:50 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 05:38
İstanbul için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji ve valilik saat verdi: Sel ve su baskınlarına dikkat...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. 7 il için verilen sarı kodlu uyarıda, vatandaşların sel, su baskını ve fırtınaya karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı. İstanbul Valiliği de saat vererek ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji​ Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde İstanbul​'un da aralarında bulunduğu birçok il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Özellikle İstanbul'da etkili olacak sağanak yağış​ için saat verenMeteoroloji, vatandaşlara oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısını yaptı. 

Megakent için bir uyarı da İstanbul Valiliğinden geldi. Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Avrupa Yakası'nda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel doğu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtınaya dikkat" ifadelerine yer verildi.

7 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteroloji tarafından paylaşılan hava tahminine göre İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Bolu, Karabük ve Giresun için sarı kodlu uyarı; Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Trabzon, Rize ve Artvin için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Marmara bölgesi için meteoroloji uyarı yayınladı.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere ve meteoroloji radarından alınan bilgilere göre, saat 19.00 TSİ'ye kadar, İstanbul Avrupa Yakası'nda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1671165099741184001

BİR UYARI DA VALİLİKTEN: TEDBİRLİ OLALIM

Öte yandan İstanbul Valiliği​ de kentte etkili olması beklenen sağanak için vatandaşlara uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bu akşam saat 19.00 itibariyle İstanbul Avrupa Yakası'nda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel doğu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızından dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz."

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1671183422922915841

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji'den alınan verilere göre İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olacak. Çarşamba ve perşembe günü hava parçalı bulutlu; cuma ve hafta sonu ise az bulutlu seyredecek.

  • Çarşamba: 28 derece
  • Perşembe: 28 derece
  • Cuma: 29 derece
  • Cumartesi: 30 derece
  • Pazar: 30 derece

SAĞANAK YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde sağanak etkili oldu. Aniden bastıran sağanak sebebiyle cadde ve sokaklar göle döndü. Sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken vatandaşlarda otobüs duraklarına, tente altına sığındı.

İstanbul için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji ve valilik saat verdi: Sel ve su baskınlarına dikkat...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...