Tgrt Haber

İstanbul, kaybolan çocuk için seferber oldu

05 Nisan 2014 10:41
İstanbul, kaybolan çocuk için seferber oldu

İstanbul'da evinden çıkan ve kendisinden saatlerdir haber alınamayan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik için Jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri seferber oldu.

Aramalara, 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ile 200 kişilik 20 sivil arama ekibi katıldı. Avrupa Yakası’ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu, 'Taş altlarına varıncaya kadar bakıyoruz' dedi. Twitter'da Pamir'in kaybolmasıyla ilgili binlerce mesaj paylaşıldı. Oturduğu mahalledeki boş villaların bahçelerinde yapılan aramalar sonuç vermeyince arama ekipleri ormanlık alana yöneldi. Kaybolan çocuğun babası Serdar Dikdik, “Sabah 9 gibi evin salonundaki kapıyı açıp bahçeye çıkmış. Sonra çitlerden atlayarak dışarı gitmiş. Saatlerdir arıyoruz” dedi. Küçük Pamir'in sevdiği çizgi filmin sesi de mahalleye veriliyor.
Dün saat 09.00 sıralarında çocuğunun evde olmadığını fark eden baba Serdar Dikdik olayı polise ve jandarma ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine gelen jandarma ekipleri Pamir'i bulmak için çalışma başlattı. Ekipler yakın alanlardan başlayarak ormanlık bölge dahil her yeri taradı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtları da tek tek tarandı. Kamerada kayıtlarında da henüz izine rastlanmazken, jandarma komando ekiplerinin yanında, itfaiye ekipleri, kamu ve sivil kurumlara ait çeşitli arama kurtarma ekipleri, Jandarma sualtı kurtarma ekipleri de aramalara katıldı. Arama çalışmaları hava karardıktan sonra da devam etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...