Tgrt Haber

İstanbul merkezli operasyon, 16 polis yakalandı

08 Şubat 2015 20:59
İstanbul merkezli operasyon, 16 polis yakalandı

Emniyette 'paralel yapı' iddialarına ilişkin 21 polisin gözaltına alınması amacıyla İstanbul merkezli 9 ilde operasyon başlatıldı.

Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda hakkında gözaltı kararı bulunan 21 emniyet mensubundan 16'sı yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Temmuz'da gerçekleştirilen, emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin yürütülen ''yasa dışı dinleme ve casusluk'' soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı alınan 21 polisten 16'sı gözaltına alındı. Dosya kapsamında İstanbul'da 8 polis hakkında gözaltı kararı bulunduğu, bunlardan 6'sının yakalandığı bildirildi.
Hakkında gözaltı kararı bulunan bazı polislerin başka şehirlerde bulunduğu, bu nedenle operasyon yapılan il sayısının da 12'ye yükseldiği belirtildi. Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan 21 kişinin yanı sıra 8 emniyet mensubunun daha şüpheli sıfatıyla soruşturma dosyasında yer aldığı, bu kişilerin temmuz ayındaki ''yasa dışı dinleme ve casusluk'' soruşturması kapsamında tutuklandıkları ve halen cezaevinde oldukları bildirildi. Bu emniyet mensupları arasında eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi müdürlerinden Ömer Köse ve Yurt Atayün'ün de adının yer aldığı öğrenildi. Dosya kapsamında şüpheli sıfatıyla yer alan 29 emniyet mensubu hakkında, ''terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak'' iddiasıyla işlem yapılarak adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...