Tgrt Haber

İstanbul Milletvekili Murat Kurum AK Parti İBB adayı mı oldu? Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
06 Ocak 2024 11:48 - Güncelleme : 06 Ocak 2024 23:15
İstanbul Milletvekili Murat Kurum AK Parti İBB adayı mı oldu? Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli?

Gündemdeki haberlerle sıkça adından söz ettiren AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrıldıktan sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarını sürdüren Murat Kurum, merak konusu oldu. Peki, Murat Kurum kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İnşaat alanında özel sektör kuruluşlarında çalışan Murat Kurum​, TOKİ​ Ankara ve İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini başarıyla yerine getirdi.

MURAT KURUM KİMDİR?

AK Parti​ İstanbul Milletvekili Murat Kurum, 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Mimar Kemal Lisesi'nde aldı. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Kurum, yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı.

Siyasi kariyerine 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanarak başlayan Murat Kurum, görev süresince birçok sosyal konut kampanyası hazırladı, afet konutları inşa etti ve millet bahçeleri projelerini hayata geçirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasının ardından TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam eden Murat Kurum, evli ve üç çocuk babasıdır.

MURAT KURUM İBB ADAYI MI?

31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ocak Pazar günü bazı illerin adaylarını açıklayacağı belirtilmişti. Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı merak konusu olurken, Murat KURUM'un adı da bu spekülasyonlar arasında yer alıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Seçimler öncesinde aday belirleme süreciyle ilgili detaylar kamuoyu tarafından heyecanla bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...