Tgrt Haber

İstanbul sağanak yağışa teslim! Gece boyunca şimşekler çaktı, Meteoroloji 29 kenti uyardı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
17 Haziran 2023 07:01 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 07:08

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarda bulunduğu İstanbul’da beklenen kuvvetli yağış gece boyunca etkisini gösterdi. Yağış öncesi yıldırım ve şimşekler megakenti aydınlatırken uzmanlar uyarılarını peş peşe sıraladı.

Haziran ayının ortalarına doğru girerken Türkiye​ bir kez daha yağışlı havanın etkisi altına girdi. Geçtiğimiz günlerde Ankara​, İzmir​, Antalya, Samsun gibi büyükşehirleri vuran ve bazı bölgelerde can kaybına yol açan yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İstanbul​ Valiliği tarafından yapılan duyuruda kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların tedbirli olunması istenirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması yönünde çağrı yapıldı.

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1669699003821244416

ŞİMŞEKLER GECE BOYUNCA ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün de uyarıda bulunduğu İstanbul’da beklenen yağış​ gece başladı. Ancak yağışlar öncesinde peş peşe şimşekler çakmaya başladı. Megakentin birçok noktasında şimşekler geceyi gündüze çevirdi. Gece boyunca etkili olan şimşeklere sağanak yağış da eşlik etti.

İstanbul sağanak yağışa teslim! Gece boyunca şimşekler çaktı, Meteoroloji 29 kenti uyardı

29 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de cumartesi günü için 29 şehrimize sarı kodlu uyarı geldi, gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Sarı alarm verilen iller şöyle sıralandı:

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak

İstanbul sağanak yağışa teslim! Gece boyunca şimşekler çaktı, Meteoroloji 29 kenti uyardı


Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...